אוכל
שדרוג מושלם: שקשוקה תפוחי אדמה ובשר • מתכון מתוך סופר שי-לי
 שקשוקה תפוחי אדמה ובשר   צילום : ינאי מנחם 
השדרוג המושלם לארוחת הבוקר האהובה: שקשוקה עם בשר ותפוחי אדמה שהיא ארוחה שלמה וטעימה לכל המשפחה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

3 כפות שמן זית


2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 בצל בינוני, קצוץ גס


400 גרם בשר, טחון טרי


1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים


1/2 כפית סוכר


1/2 כפית תבלין מונטריאול בשר (לא חובה)


מלח ופלפל שחור גרוס


6 ביצים


3 כפות פטרוזיליה קצוצה גס, להגשה

 

  • מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוציאים את תפוחי האדמה והבצל לצלחת.
  • מוסיפים בשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שמשנה את צבעו לחום.
  • מחזירים את תפוחי האדמה והבצל למחבת, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים בתבלין מונטריאול, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 15-10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  • יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת- אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים
  • 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
  • מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים מייד.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10