אוכל
נשיקות מרנג שוקולד • מתכון מתוך סופר שי-לי
 נשיקות מרנג שוקולד   צילום : ינאי מנחם 
גרסא ביתית לעוגיות ה"נשיקות" שכולם אוהבים, עם פסים מתוקים של שוקולד לכל האורך

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | 8 נשיקות גדולות | רמת קושי: קל

4 חלבונים


1/4 כפית מלח


1 כוס (200 גרם) סוכר


100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

 

  • מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מקציפים בקערת מיקסר חלבונים ומלח לקצף רך. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד כ-3 דקות עד לקבלת קצף נוקשה.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
  • יוצקים את השוקולד בזרם דק לתוך קערת הקצף בכמה תנועות סיבוביות, בלי לערבב, כך שיתקבלו בתוכו פסי שוקולד.
  • מניחים 8 תלוליות גדולות מהקצף בתבנית לקבלת נשיקות גדולות.
  • אופים בתנור החם שעתיים. מכבים את התנור ומשהים את הנשיקות בתוכו עוד שעתיים להתייבשות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10