אוכל
סלט פתיתים וקוביות סלק
המאסטר-שף תום פרנץ עם מתכון שככל הנראה יכנס לפנתיאון הביתי שלכם: סלט פתיתים וקוביות סלק עם עשבי תיבול, פטה ואגוזי מלך. השקעה שמפזרת ריח טוב בבית
סלט פתיתים וקוביות סלק אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

2 כוסות פתיתים אורז


3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


כף סוכר חום


מלח ופלפל לפי הטעם


1/2 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים


1/2 צרור שמיר, קצוץ


¼ כוס שמן זית


1 כף זעתר


מיץ מלימון אחד


50 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים


150 גרם גבינת פטה טובה, מפוררת


אופן הכנה:

 

  • מבשלים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
  • מוסיפים למי הבישול מלח לפי הטעם. שומרים בצד בטמפרטורת החדר.
  • מניחים בסיר את קוביות הסלק. מכסים במים קרים עד כדי כיסוי הסלק וס"מ יותר, אפשר שהן קצת יציצו בחלקן העליון.
  • מוסיפים כף סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עד לרתיחה, כשהמים רותחים מבשלים מכוסה 20 דקות.
  • לאחר מכן פותחים את המכסה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי ונותר רק הסלק עם מעט מנוזליו. זהו הסירופ שנוצר בבישול (סה"כ בישול כ 45-50 דקות).
  • תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך בעוד מתיקות.
  • מעבירים את הפתיתים המבושלים לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות הסלק המבושל ועשבי התיבול.
  • מערבבים בקערית את שמן הזית, הזעתר ומיץ הלימון היטב - ושופכים מעל תערובת הפתיתים והסלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מעבירים לקערת הגשה מרכזית או קערות אישיות, מפזרים פטה ואגוזי מלך קלויים.

 

בתיאבון!

המתכון באדיבות שף תום פרנץ פרזנטור סדרת הפתיתים והפולנטה של "סוגת"

 

מחפשים עוד מתכונים לסלטים משביעים? נסו את אלה:

סלט קוסקוס, בטטה אפויה ואגוזי קשיו

פסטה-סלט עם עגבניות, שום ובזיליקום

סלט בורגול, תמרים ופקאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10