אוכל
לצאת הצום: עוגיות סבלה צרפתיות
 עוגיות סבלה צרפתיות   צילום : ינאי מנחם 
עוגיות צרפתיות רכות וחמאתיות שמתפוררות בפה ממש כמו חול עדין, ומכאן שמן הצרפתי "סבלה" שמשמעותו חול. לשבירת הצום או בכל פעם שמתחשק משהו ליד הקפה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 30-50 עוגיות | רמת קושי: בינוני

200 גרם חמאה רכה


1 כפית תמצית וניל מקורמיק


2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל


100 גרם אבקת סוכר


1/2 כפית מלח


1 חלמון של ביצה קשה


סוכר לציפוי (לא חובה)

 

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בינתיים עובדים רק עם חצי בצק, ואת החצי השני מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • מרדדים חצי מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ.
  • קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות. לא ניתן להרים את העוגיות מנייר האפייה ולהעבירן לנייר אחר, ולכן מקלפים את הבצק מסביב לעוגיות ומניחים את הנייר (עם העוגיות עליו) לתבנית. ממשיכים כך עם שאר הבצק. אם רוצים מפזרים מעט סוכר על העוגיות.
  • אפשר גם להכין את העוגיות בצורה יותר זריזה: מחלקים את כל הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 5 ס"מ ומקפיאים לשעתיים (לא יותר). אם רוצים מגלגלים את הגלילים הקפואים בסוכר. חותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  • אופים בתנור 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10