אוכל
הארוחה המושלמת: ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה
 ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה   צילום : נועם פריסמן 
הארוחה המשפחתית המושלמת בסיר אחד: ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ואפונה שגם הקטנים וגם הגדולים יאהבו

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טרי טחון


1 בצל שאלוט, קצוץ דק


1/3 כוס פירורי לחם


1 ביצה


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


לטיגון:
שמן זית


לרוטב:
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות


1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים


1 כפית גדושה סוכר


מלח ופלפל גרוס


1/2 שקית (400 גרם) אפונה ירוקה עדינה


לפסטה:
1 חבילה (500 גרם) ספגטי

 

מכינים את הרוטב:

 

  • מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות, מים וסוכר (את האפונה שומרים לסוף), מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

מכינים את הקציצות ומבשלים:
  • מערבבים בקערה את חומרי הקציצות.
  • בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  • יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס"מ למחבת. מחממים על להבה בינונית.
  • מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
  • מוסיפים את האפונה עדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
מכינים את הספגטי ומגישים:
  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח.
  • מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
  • מגישים עם הרוטב והקציצות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10