אוכל
שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול
 שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול   צילום : ערוץ האוכל 
לארוחה חגיגית או לסוף השבוע: שוק טלה שלמה בתנור, צלויה עם ירקות ברוטב של חרדל, דבש שום ועשבי תיבול, וזה אפילו לא מסובך להכנה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 8-10 מנות | רמת קושי: בינוני

מרכיבים:

1 שוק טלה שלם במשקל 3 ק"ג


5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים


5 כפות חרדל דיז'ון חלק


4 כפות סילאן


20 שיני שום קלופות


1/4 כוס שמן זית


10 ענפי טימין


10 ענפי רוזמרין


1/2 כפית גרגירי כוסברה


2 כפות פלפל שחור גרוס


1 כף מלח אטלנטי


4 ראשי שום שלמים


10 יח' ארטישוק ירושלמי


3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ


3 בטטות קלופות חתוכות לקוביות של 3*3 ס"מ


20 עגבניות שרי (אשכול מחובר )

אופן הכנה:

  • ליצור בעזרת סכין טורנה חור בבשר בעומק 1 ס"מ.
  • להכניס לתוך החור שיני שום שלמות.
  • למרוח על השוק חרדל, סילאן, שמן הזית, קימל, גרגירי כוסברה המלח והפלפל.
  • לעסות את שוק הטלה בתערובת.
  • להניח בתבנית שמתאימה לתנור את תפוחי האדמה, הבטטות, הארטישוק הירושלמי עגבניות שרי ועשבי התיבול מעל. ואת שוק הטלה עם שאריות הרוטב וכוס מים.
  • להכניס לתנור בחום 200 מעלות ל-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב צלוי
  • להפוך השוק ולצלות 30 דקות נוספות מהצד השני עד לקבלת צבע זהוב צלוי
  • לכסות בנייר כסף ולבשל כשעה נוספת בחום נמוך של 150 מעלות
  • להוציא את הטלה ולפרוס אותו במרכז השולחן, לעיני האנשים.

לעוד מתכונים כמו של סבתא, לחצו לאתר של ערוץ האוכל.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10