אוכל
מרק קרם תפוחי אדמה עם קרוטוני מספרים
 מרק קרם תפוחי אדמה עם קרוטוני מספרים   צילום : נועם פריסמן 
הנה מרק שגם הילדים יאהבו לאכול: קרמי וחלק בלי חתיכות של ירקות שהם לא אוהבים, ועם קרוטונים משעשעים בצורת מספרים, שמכינים לבד

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

לקרוטונים:
8 פרוסות לחם, קפואות


תרסיס שמן זית פאם


למרק:
1 בצל בינוני, קצוץ דק


2 שיני שום, קצוצות דק


2 כפות שמן זית


4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ


3 כוסות (720 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים


מלח ופלפל שחור גרוס

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מכינים את הקרוטונים: בעזרת חותכני עוגיות קורצים צורות מפרוסות הלחם הקפואות. מניחים בתבנית ומשמנים במעט תרסיס שמן.
  • אופים בתנור החם 8-7 דקות עד שהקרוטונים זהובים.
  • מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
  • מכינים את המרק: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  • מרסקים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים מרק לקערות ומפזרים קרוטונים.
  • טיפ: הכי נוח לקרוץ צורות מהלחם כשהוא קפוא. כדי שהפרוסות לא יפשירו תוך כדי עבודה, הוציאו מהמקפיא בכל פעם 2 פרוסות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10