אוכל
טעים כמו בשר: המבורגר עדשים ביתי
 המבורגר עדשים ביתי   צילום : fotolia 
לארוחה בריאה וטעימה: המבורגר מעדשים במקום בשר. גם בריא, גם טעים וגם שובר שגרה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

כוס עדשים ירוקות או שחורות


2.5 כוסות מים


קורט מלח


1 כף שמן זית לטיגון הבצל


3-4 שיני שום קצוצות


1 בצל בינוני , חתוך לקוביות


1 גזר , חתוך לקוביות


פלפל גרוס 1/2 כפית


כמון שלם 1/2 כפית


חצי כוס שיבולת שועל גרוסה דק (לנמנעים מגלוטן ניתן להחליף בקמח חומוס)


חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק (מומלץ, לא חובה)


צרור כוסברה טרייה קצוץ (מומלץ, לא חובה)


2 כפות שמן זית למריחת הקציצות

אופן הכנה:

 

  • מביאים עדשים לרתיחה במים, מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהעדשים רכות. מסננים.
  • מטגנים את הבצל והגזר בשמן עד שהבצל משחים, 5-7 דקות (ניתן לערבב עם השמן ולצלות בתנור כ-10 דקות, במקום לטגן)
  • בקערה מערבבים היטב את כל החומרים. מניחים במקרר למשך כעשר דקות, לאפשר לנוזלים להיספג.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • יוצרים כ-4-5 קציצות. ומניחים בתבנית. בעזרת מברשת או שפריצר משמנים את ההמבורגרים במעט שמן זית.
  • אופים בתנור במשך כעשר דקות- רבע שעה, או עד שההמבורגר משחים.
  • מחכים 3-4 דקות, לאפשר לקציצות להתייצב.
  • מגישים בלחמניית המבורגר, עם כל הירקות והרטבים שאוהבים.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10