אוכל
קרפיון מטוגן בנוסח סיני
 קרפיון מטוגן בנוסח סיני   צילום : נמרוד סונדרס 
מתכון מפתיע וטעים במיוחד לקרפיון: קוביות קרפיון עסיסיות ופריכות ברוטב סיני שקשה להפסיק לאכול

אם תשאלו בשלן ישראלי ממוצע מה אפשר לעשות עם קרפיון, התשובה הבולטת שתשמעו תהיה גפילטע פיש. אבל הדג הבשרני נהדר גם כשמכינים אותו בסגנון סיני.


אם שאלתם 'מה הקשר בין קרפיון לאוכל סיני?' בטח תשמחו לגלות שבנהרות סין שוחים מספר זנים של קרפיונים, והטכניקה הסינית של טיגון והקפצה ברוטב מלא טעם מוציאה מהדג מנה נהדרת.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני

לדג:
1 קרפיון שלם במשקל 1 ק"ג (ללא הראש והקשקשים) חתוך לסטייקים ואז לנתחים בגודל 3-4 ס"מ (עם האדרה)


1 כוס קמח רגיל או קורנפלור, לקימוח


שמן, לטיגון עמוק


לרוטב:
מעט שמן, להקפצה


3 שיני שום, קלופות או קצוצות היטב


2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (החלק הלבן והירוק)


חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה היטב


4 כפות רוטב סויה


3 כפות יין לבן


כף חומץ (לא משנה איזה)


2-3 כפות סוכר חום


1/4 כפית שמן שומשום


1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובשים (אפשר יותר או פחות לפי הטעם, אני השתמשתי בפלפלים מיובשים קצוצים גס)


כף שומשום

 

  • בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את נתחי הדג.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • מקמחים את נתחי הדג עם קמח או קורנפלור. מוודאים שהנתחים מצופים היטב מכל הכיוונים.
  • מטגנים את הדגים ב-2-3 סבבים, 4-5 דקות או עד הזהבה יפה.
  • מוציאים למגבת נייר.

בזמן שהסבב האחרון של הדגים מיטגן, מכינים את הרוטב:

  • במחבת רחבה שמים את השמן יחד עם השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים מעל להבה גבוהה כחצי דקה, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את רוטב הסויה, היין הלבן, החומץ, הסוכר ושמן השומשום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שהרוטב מסמיך מעט.
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול עם סויה, סוכר או חומץ, ואז מוסיפים את נתחי הדג ומקפיצים כדקה, עד שהנתחים מצופים היטב.
  • מעבירים לקערות הגשה ומעטרים בחלק הירוק של הבצל הירוק ובשומשום.
  • מגישים מיד.

 

קרפיון מטוגן בנוסח סיני נמרוד סונדרס

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10