אוכל
מושט מטוגן כמו של סבתא
 מושט מטוגן כמו של סבתא   צילום : נמרוד סונדרס 
הדרך הכי טעימה לאכול דג בבית: מטוגן, פריך וחם ישר מהטיגון, בדיוק כמו שסבתא של עז תלם מכינה

את אחת הדרכים הטעימות ביותר להכין דגים למדתי מסבתי. בלי להתעסק עם צריבות ובלילות מסובכות, היא פשוט מצפה אותם בקמח ואז בביצה, והדגים יוצאים מהשמן זהובים ועסיסיים מאוד. חשוב: האורחים מחכים לדגים ולא להפך. הם הכי טעימים כשהם עדיין חמים מהטיגון.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

פילה מושט מ-4 דגים קטנים (משקל 500-600 גרם כל דג לפני הפילוט)


1/2 כוס קמח לבן


3 ביצים


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה


שמן, לטיגון חצי עמוק

 

להגשה:
לימון, חתוך לרבעים

 

 

  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • בעזרת מגבות נייר, מייבשים היטב את הפילטים של המושט.
  • שמים את הקמח בצלחת שטוחה, ובקערה נפרדת, טורפים את הביצים יחד עם המלח והפפריקה.
  • מצפים את הפילטים בקמח מכל הכיוונים.
  • מנערים מעט את הפילטים, כדי להיפטר מעודפי קמח.
  • טובלים את הפילטים המקומחים בתערובת הביצים.
  • מטגנים 2-3 פילטים בכל פעם (לפי רוחב המחבת), 2-3 דקות מכל צד, עד שהבלילה הזהיבה והדג עשוי לחלוטין. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על פעולת הטיגון עם שאר הדגים.
  • מגישים מיד, יחד עם פלח לימון, פטרוזיליה טרייה ורטבים שאוהבים.

 

מושט מטוגן כמו של סבתא נמרוד סונדרס

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10