אוכל
אמנון בתפוחי אדמה
 אמנון בתפוחי אדמה   צילום : מעיין דיסקין 
לקראת החגים הכריז אירגון מגדלי הדגים על אליפות מתכוני הדגים של ישראל. והפעם: המתכון המשפחתי של שחף מורנו לאמנון בתפוחי אדמה

לקראת החגים הכריז אירגון מגדלי הדגים על אליפות מתכוני הדגים של ישראל. את האליפות מובילים השף אביב משה ורחל בן אלול ממאסטר שף, שבחרו את שולחי המתכונים המעניינים ביותר לטעמם. מכאן התחרות מובילה את המשתתפים לאתגרי בישול מגוונים עד לבחירת האלופ/ה.

 

שידורים מתוך האליפות יהיו בערוץ 10 ועדכונים נוספים כאן אצלנו.

 

רוצים לזכות בארוחת דגים משפחתית לשנה שלמה? בואו להצביע ולבחור מי יזכה באליפות הדגים - לחצו כאן

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

4 תפוחי אדמה, פרוסים לפלחים


פילטים מששה דגי אמנון

 

לרוטב:
שמן לטיגון


3 עגבניות מקולפות חתוכות לפלחים


חצי פלפל חריף קצוץ


3-4 שיני שום


כף פפריקה מתוקה


צרור כוסברה


מלח, פלפל


מים

 

  • מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל חריף וחצי כוס עלי כוסברה. מוסיפים את השום והעגבניות, 2 כוסות מים. מערבבים.
  • כשהנוזל בסיר אחיד מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה. מרתיחים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות בבעבוע עדין. מדי פעם הופכים את תפוחי האדמה ו"משקים" אותם ברוטב.
  • מוסיפים את הדג.
  • מעל הדג מוסיפים עוד תבלינים: רבע כוס עלי כוסברה, כפית פפריקה מתוקה.
  • מבשלים על אש קטנה ברוטב. ממשיכים "להשקות" את הדג ותפוחי האדמה ברוטב, מקפידים שתפוחי האדמה יהיה מכוסים. אם צריך מוסיפים מים כדי כיסוי.
  • מבשלים עוד כרבע שעה, מכבים את האש והדג מוכן.
  • מומלץ להגיש עם חלה טרייה לספיגת הרוטב.

לעוד מתכוני דגים, לחצו כאן.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10