אוכל
מאפה תפוחים, גרנולה וקרמבל
 מאפה תפוחים, גרנולה וקרמבל   צילום : דורית מנו – טל אור 
המתכון הראשון במדור החדש של Sweet dooly מתאים לארוחת החג או לבוקר שאחרי: מאפה חמים וריחני של תפוחים, גרנולה וקראמבל. השילוב המושלם בין רכות לפריכות

כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!


מה צריך בשביל מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל?


כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!


הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר, אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית אובלית | רמת קושי: קל

6 תפוחים גרנט סמיט


3/4 כוס סוכר חום


100 ג' אגוזי מלך מרוסקים


1 כפית קינמון


100 ג' חמאה


1 כוס גרנולה

 

לקראמבל:

50 ג' חמאה


חצי כוס קמח


חצי כוס סוכר חום

  • מקלפים את התפוחים.
  • חותכים את התפוחים לרבעים ואז לפרוסות דקות.
  • מפזרים על התפוחים את הסוכר החום הקינמון והאגוזים.
  • ממיסים בסיר את החמאה עד שנמסה.
  • מוסיפים את התפוחים לסיר עם החמאה ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים מתרככים.
  • בזמן שהתפוחים מתבשלים מכינים את הקרמבל:
  • בקערה שמים את החמאה חתוכה לקוביות, קמח וסוכר ומערבבים הכל ביחד.
  • מערבבים לקבלת מרקם פירורי. אין צורך ללוש הרבה, יש פירורים? יופי, לשים בצד.
  • מורידים מהאש את התפוחים שהתבשלו ומוסיפים להם את הגרנולה ומערבבים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים תבנית ומעבירים את התפוחים עם הגרנולה לתבנית.
  • מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים.
  • אפשר לאכול חם וזה אלוהי! אפשר להוסיף כדור גלידה ואז בכלל צפויה התעלפות.

רוצים עוד מתכונים לעוגות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10