אוכל
עדיין חגים: עוגת דבש, קינמון ותפוחים
 עוגת דבש, קינמון ותפוחים   צילום : ליטל מאירי 
ראש השנה כבר מאחורינו אבל חודש תשרי עדיין כאן, ולכבודו: עוגת דבש, תפוחים וקינמון שכיף להכין וכיף לאכול

נכון, אני ממש לא ממציאה את הגלגל עם העוגה הזו...שהרי מזה דורות אופים עוגות דבש ותפוחים לחגי תשרי. במרוצת הזמן הוסיפו גם קינמון שנותן ארומה וטעם ניפלאים ומעניק עומק לעוגות, אז וודאי הדודות מצקצקות בלשון ואומרות:

"נו, אז מה חדש עם העוגה הזו?" ובכן, היא שלי! זו כבר סיבה טובה , לא?

 

ויש עליה זיגוג דבש וקינמון חלומי עם סוכריות שוקולד ושברי וופל ואת זה בטוח לא עשו בדורות הקודמים. מקסימום- הוסיפו אגוזים...

 

כרגיל, עוגה קלה להכנה, טעימה, רכה ונימוחה.

ניתן לוותר על הזיגוג, אך הוא מוסיף המון!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 55 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

1 תפוח ( מה שאוהבים) מקולף ופרוס לפרוסות דקיקות (בעזרת הקולפן)


1/3 1 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


1/4 כוס סוכר לבן


כף קינמון טחון


1/4 כוס שמן קנולה


1/4 כוס דבש


1/4 כוס סילאן טבעי ( ללא סוכר)


1 כוס מחית תפוחים ללא סוכר


2 כפות שמנת מתוקה להקצפה 38


1 ביצה בטמפ' החדר


לזיגוג:
4 כפות אבקת סוכר


1/2 1 כפות שמנת מתוקה להקצפה 38%


1 כפית דבש


1/4 כפית קינמון


סוכריות שוקולד שונות, רצוי בצבע כתום וזהב. משתלב נהדר עם העוגה ושברי וופל ( קונים בכל חנות אפייה מתמחה).


  • קולפים את קליפת התפוח ובעזרת הקולפן חותכים פרוסות דקיקות. מניחים בצד.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות. מכינים בצד 2 תבניות אינגליש קייק.
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה ומוסיפים את הסוכר והקינמון. מערבבים קלות ומוסיפים את השמן, הדבש, הסילאן, את השמנת המתוקה ואת מחית התפוחים. מטמיעים את כל המרכיבים למסה אחידה. בקערית קטנה שוברים את הביצה וטורפים אותה. מוסיפים את הביצה לעיסת העוגה ומערבבים עד להטמעתה. את פרוסות התפוח מכניסים לתערובת בתנועות קיפול עדינות.
  • מעבירים לתבניות ואופים כ-40 דקות בתנור ( תלוי בסוג התנור ועוצמתו).
  • להכנת הזיגוג: מערבבים היטב את מרכיבי הזיגוג. מחכים לצינונה של העוגה ושופכים מעליה. מוסיפים את סוכריות השוקולד.

בשבוע שעבר ליטל הכינה כדורי קוקוס ודבש

רוצים עוד מתכונים לעוגות בחושות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10