אוכל
לפני הצום: טיפים ומתכונים לארוחה המפסקת
מה כדאי לאכול לפני הצום וממה כדאי להימנע? וגם 3 מתכונים מעולים לארוחה המפסקת: עופיונים ממולאים, אנטיפסטי ופלפלים ממולאים בבורגול
יחזיק אתכם שבעים. עוף ממולא fotolia

צום יום הכיפורים אינו ארוך במיוחד אבל אם אתם רוצים להעביר אותו ביתר קלות ללא כאבי ראש, צרבות, צמא או רעב בלתי פוסק כדאי להערך אליו מבחינה תזונתית בהתאם. כדאי להכין את המתכונים האהובים עליכם תוך שמירה על מספר עקרונות בסיסים חשובים:

 

  • כדאי להימנע מאוכל שמן, מטוגן ומתובל מדי.
  • מומלץ להימנע ממתיקות יתר בארוחה המפסקת.
  • כל אחד צריך לאכול את אותם הדברים שעושים לו נעים ולא מגרים את מערכת העיכול.
  • ההמלצה הכללית היא לאכול פסטה מלאה, אורז מלא, ירקות מאודים, דגים או בשר רזה.

 

עופיונים ממולאים

 

מצרכים:

4-5 עופיונים שלמים ונקיים

 

למילוי:

1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי נענע
1/4 כוס שמן זית
1 כוס בורגול גס
½1 כוסות מים חמים או ציר ירקות
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי

לציפוי:
2 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה
2 שיני שום קצוצות
כף מייפל/ דבש
פלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה:

  • קוצצים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, נענע עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל.
  • משרים את הבורגול במים חמים או ציר ירקות עד לספיגתם המלאה.
  • מוסיפים לבורגול את תערובת עשבי התיבול ומיץ הלימון, מערבבים ומתקנים תיבול.
  • ממלאים את העופיונים במילוי (חשוב לא למלא בצפיפות יתרה).
  • מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מורחים היטב את הפרגיות משני הצדדים בתערובת הציפוי.
  • צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-30 דקות מכל צד.

 

ססגוני, קליל וטעים להפליא אורית כליף

אנטי פסטי פלפלים

 

מצרכים:

5-6 פלפלים שלמים (אדומים או צהובים)
מלח ים
פלפל שחור טחון
2-3 כפות חומץ בלסמי מיושן
2-3 כפות שמן זית איכותי
עשבי תיבול לפי הטעם (בזיליקום, זעתר וכדומה)

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את הפלפלים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות בתוכנית גריל.
  • משחימים את הפלפלים עד שהם רכים לחלוטין והקליפה מתחילה להיחרך.
  • מכניסים את הפלפלים לתוך קערה, אוטמים בנילון נצמד ומשאירים כך כדי שיזיעו למשך מספר דקות.
  • קולפים את הפלפלים ומסירים את הגרעינים (אין לשטוף את הפלפלים במים קרים).
  • חותכים את הפלפלים לרצועות עבות, מעבירים אותם לקערה ומתבלים במלח ים, פלפל שחור, חומץ בלסמי, שמן זית ועשבי תיבול.

 

פלפלים ממולאים בבורגול • לא כבד ומשביע במיוחד אורית כליף

פלפלים ממולאים

 

 

מצרכים:

8 פלפלים בינוניים

1/2 צרור עלי פטרוזיליה

1/2 צרור עלי כוסברה

1/2 צרור עלי נענע

¼ כוס שמן זית

1 כוס בורגול גס

½1 כוסות מים חמים או ציר ירקות

מיץ מחצי לימון

כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

רוטב עגבניות

 

אופן הכנה:

  • קוצצים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, נענע עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל.
  • משרים את הבורגול במים חמים או בציר ירקות עד לספיגה מלאה.
  • מוסיפים לבורגול את תערובת עשבי התיבול ומיץ הלימון, מערבבים ומתקנים תיבול.
  • מורידים מהפלפלים את החלק העליון, מנקים מהגרעינים והגידים הלבנים.
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול וסוגרים את הפלפלים עם החלק העליון שלהם.
  • מדללים את רוטב העגבניות בציר או במים על פי הצורך ומכסים את הפלפלים ברוטב עד 2/3 הגובה.
  • אופים את הפלפלים בתנור במשך כחצי שעה בכלי מכוסה במכסה בטמפרטורה של 180 מעלות.
  • מסירים את המכסה, מפעילים את התנור על פונקציית גריל ל-10 דקות ומבשלים עד להשחמה קלה של הפלפלים.

 

המידע והמתכונים באדיבות השפית נלי קרפנר

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10