אוכל
בראוניז שוקולד שערורייתיים
 בראוניז שוקולד שערורייתיים   צילום : דורית מנו – טל אור 
בראוניז שוקולדיים, רכים וטעימים בצורה שערורייתית במיוחד שמכינים ממש בחמש דקות

הכנתי את הבראוניז האלה כבר לפני חודש.
כדי שחומר הנפץ השוקולדי הזה לא ישאר בבית, חילקתי בין אנשים טובים שהתנדבו לקבל.


למחרת קבלתי טלפון ומישהי מהצד השני נבחה:
"שתדעי לך שזה לא חוקי מה שעשית"
פרצתי בצחוק
"מה? מה עשיתי??"
"הם לא חוקיים הבראניז האלה. שמעת?? לא הייתי אתמול בערב בבית והבוקר טעמתי מהם" והתחילה לברך אותי בכל ברכה אפשרית שקיימת בלקסיקון הקללות.


במצבים כאלה חברימים, אני מתרווחת, מוכנה לספוג כל עלבון, כי אני יודעת שהצליח לי לגמרי.
גם העובדה שיש לי חברות משוגעות מוסיפה לעניין ולכן אני בכלל לא דואגת.
כמובן שאחרי שסיימה לקלקל ישר ביקשה מתכון.


גם אתם זכיתם.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 35 דקות | תבנית 30X20 | רמת קושי: קל

2 ביצים


כוס סוכר


300 ג' שוקולד מריר - 2 עם 70% 1 לפחות 60%


200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר


1 אינסטנט פודינג שוקולד


1/2 כוס קמח תופח


אופציה: אבקת סוכר לקישוט

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים בקערת המיקסר (אפשר גם בקערה עם מטרפה או מזלג) חמאה, ביצים, סוכר ומקציפים עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
  • ממיסים במיקרו את השוקולד המריר. מוסיפים לקערת המיקסר וממשיכים בהקצפה עוד דקה.
  • מוסיפים את אינסטנט הפודינג ועוד שני סיבובים בלבד עם המיקסר. נשארה אבקה על הדפנות? לא משנה.
  • מוסיפים את הקמח ועוד שני סיבובים. לא לערבב הרבה. עם מרית לאסוף הכל ולערבב עוד פעמיים וזהו.
  • בתבנית חד פעמית בינונית מרססים מעט שמן ויוצקים הבלילה.
  • מכניסים את התבנית ואופים כ-30 דקות. שימו לב, אם מכניסים קיסם הוא יכול להיות טיפה רטוב, הבראוניז מתקשים כשהם מתקררים ואל תתנו להם להתייבש בתנור.

בשבוע שעבר הכינה דורית עוגת גבינה בחושה שמכינים במהירות.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10