אוכל
הכי קל שיש: עוגיות אוזני פיל קלאסיות
 עוגיות אוזני פיל   צילום : אפיק גבאי 
שני מרכיבים, חמש דקות עבודה ויש לכם את העוגיות הכי ממכרות שיש: עוגיות אוזני פיל מתוקות ופריכות, מושלמות לנשנוש או ליד הקפה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וקצת | 100 עוגיות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

קילו בצק עלים


2 כוסות סוכר


 

אופן הכנה:

  • מפזרים על משטח העבודה שכבת סוכר דקה.
  • מרדדים את הבצק על משטח העבודה עם הסוכר לעובי של 3 מילימטר ויוצרים מלבן מוארך.
  • חותכים את הבצק לאורך לפסים ברוחב 8 ס"מ ולאחר מכן מברישים את הבצק במעט מים.
  • כל פס בצק מקפלים לכיוון האמצע עד ששני הקצוות נפגשים.
  • מפזרים מעל סוכר ומרדדים קלות בשנית.
  • מקפלים לאורך צד אחד של הבצק על גבי הצד השני ומרדדים קלות בשלישית.
  • מכניסים את הבצק למקפיא לקירור ל- 30 דקות.
  • מוציאים מהמקפיא וחותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות לעובי של חצי ס"מ.
  • מניחים את העוגיות על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה.
  • אופים ב-210 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10