אוכל
בוריק תרד טורקי ופילו של אהרוני
 בוריק תרד טורקי ופילו   צילום : תום ברטוב 
מתים על בורקס בולגרי אמיתי? אהרוני מלמד אתכם איך להכין בבית בורקס תרד וגבינה ממש כמו בשוק

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


חבילת עלי פילו


פירורי לחם


ספריי שמן


למילוי:
2 חבילות תרד טורקי קצוץ גס (ללא גבעולים)


בצל סגול קצוץ דק


3 שיני שום כתושות (מופשר)


פטרוזיליה קצוצה קפואה (מופשר) או טרייה


250 גרם גבינת פטה מפוררת


250 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס


מעט שמן זית


לבלילה:
3 ביצים


3 כוסות חלב


¼ כוס שמן חמניות


מלח, פלפל


אגוז מוסקט


לפיזור מלמעלה:
פירורי לחם עם מעט שמן זית


גבינת קשקבל מגורדת


להגשה:
זיתים


צנוניות


בצל ירוק

אופן הכנה:

 

  • בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי: מערבבים את התרד, הבצל, השום והגבינות.
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור קל.
  • מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים עליו פירורי לחם.
  • מניחים תלולית מן התערובת ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול.
  • מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
  • מערבבים את מרכיבי הבלילה: החלב, הביצים, השמן והתבלינים.
  • יוצקים את הנוזל לתבנית ומפזרים מלמעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך כ-45 דקות.
  • מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10