אוכל
מהיר לסופ"ש: עוגת אגוזים וקינמון בחושה
 עוגת אגוזים וקינמון בחושה   צילום : דורית מנו – טל אור 
עוגה מושלמת לצד הקפה של סוף השבוע, עם אגוזים וקינמון, שמכינים בקלות בחמש דקות!

קחו סטופר ותתחילו למדוד.
לא תשע דקות, תספרו שבע, שלושים דקות בתנור ויש לכם עוגה מושלמת לקפה. מושלמת!
ויש גם סרטון שמראה בדיוק איך מכינים שלב אחרי שלב:

 

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

3 ביצים


1 כוס סוכר


1 שקית סוכר וניל


חצי כוס שמן


1 שמנת מתוקה - 250 מ"ל (לגרסת פרווה אפשר שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים)


כוס וחצי קמח תופח


2 כפות סוכר חום


חצי כפית קינמון


50ג' אגוזי מלך קצוצים


לקישוט אפשר מעט אבקת סוכר

  • בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר וסוכר וניל.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים
  • בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון.
  • יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגלישקייק
  • מפזרים מעל את האגוזים עם הסוכר והקינמון
  • ומערבבים עם כפית את הבלילה כולה.
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגות.
  • אופים כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
  • בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים לקרר.
  • אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

בשבוע שעבר הכינה דורית מרק שום.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10