אוכל
אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה
 אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה ירוקה   צילום : תום ברטוב 
אהרוני מכין תבשיל אסייתי מושלם עם אטריות שעועית, בשר טחון ואפונה, שכל המשפחה תאהב

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


חבילת אטריות שעועית


שמן חמניות/בוטנים


4 שיני שום קצוצות


3 בצלי שאלוט


2 כפות ג'ינג'ר כתוש קפוא


צ'ילי פרוס


750 גרם בשר צוואר טחון


2 כוסות אפונה ירוקה עדינה


כוס עלי נענע


כוס עלי כוסברה


תלתלי בצל ירוק


צ'ילי פרוס


בוטנים קלויים קצוצים גס


לרוטב:
½ כוס מרק עוף צח או מים


2 כפות רוטב סויה


2 כפות חומץ שחור


כף סוכר דקלים/סוכר קוקוס


½1 כפות טחינה גולמית


כפית שמן שומשום


מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:

 

  • משרים את האטריות במים חמים, מסננים ומניחים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
  • יוצקים שמן למחבת רחבה וכשהשמן חם, מטגנים בו את השום, השאלוט, הג'ינג'ר והצ'ילי כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, ניתן לטיון בבלנדר מוט כדי לקבל מסה חלקה.
  • יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים יחד עם הבשר כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומבשלים כשתי דקות נוספות.
  • ההגשה:מחלקים את האטריות לקעריות (ניתן לגזור אותן לאורך הרצוי), מניחים עליהן מן הבשר ומפזרים בוטנים קצוצים. מעטרים בנענע, כוסברה, בצל הירוק וצ'ילי ומגישים.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10