אוכל
כמו במסעדה: מתכון למרק מיסו
 מרק מיסו - פשוט להכנה וטעים    צילום : קרן ביטון כהן 
איילת הירשמן עם מתכון לאחד המאכלים המשביעים והטעימים - מרק מיסו עם טופו, ירקות ואטריות שעועית, ממש כמו במסעדה, שמכינים בקלות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


4 פטריות שיטאקי, מיובשות או טריות


400 גרם אטריות שעועית


400 גרם טופו יציב, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ


1 כף שמן (רצוי קנולה)


4 כפות משחת מיסו אדומה


2 כפות רוטב סויה קלאסית קנור


6 כוסות מים רותחים


1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת, מופשרת


1 בצל ירוק, קצוץ דק


1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק


כוסברה טרייה קצוצה (אופציונלי)


אופן הכנה:

  • פורסים את הפטריות לפרוסות עבות (אם משתמשים בפטריות מיובשות משרים אותן לפני כן בקערה עם מים חמימים כעשר דקות).
  • משרים את אטריות השעועית במים רותחים 5 דקות ומסננים.
  • שמים בסיר כף שמן ו-4 כפות משחת מיסו אדומה.
  • מוסיפים את הטופו ומטגנים כדקה תוך ערבוב, כך שהטופו יכוסה במיסו מכל צדדיו.
  • מוסיפים את רוטב הסויה ויוצקים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את הפטריות ואת השעועית הירוקה, אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף, מביאים לרתיחה.
  • מבשלים ברתיחה עדינה כדקה, מנמיכים את הלהבה ונותנים למרק להתבשל כ- 15-20 דקות.
  • מסדרים את אטריות השעועית בתחתית 4 קעריות מרק ומוסיפים בצל ירוק ופלפל צ'ילי קצוצים דק.
  • מערבבים את המרק, מסירים מהכיריים ומעבירים לקעריות.
  • אם רוצים מוסיפים כוסברה, ועוד בצל ירוק וצ'ילי.

מחפשים עוד מתכוני מרקים? לחצו כאן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10