אוכל
ויסקי: עולם של זהב נוצץ
 וויסקי   צילום : אפיק גבאי 
אסנת גואטה יצאה לחקור את עולם הויסקי הישראלי וגילתה לא רק מוזיאון מקומי (עם בקבוק שעולה 40,000 שקלים) אלא גם מזקקה ישראלית למהדרין, שאפשר לסייר בה

אף פעם לא הייתי אדם של ויסקי, לא שלא רציתי אבל איכשהו הרעל שלי נטה יותר לכיוון האניסים או קפץ לעומק לעולם היינות ולהתענגות איטית על שבלי קריר ביום לוהט. משהו בויסקי לא גרם לי להעז ולנסות אבל משהו בעולם הזהגם תמיד משך אותי. אולי בגלל הבקבוקים היפייפים (כן- משפט קצת נשי אבל זה מה שיש), אולי בגלל הגוונים הזהובים המפתים שתמיד התערסלו בכוס כמו זהב נוצץ השמור רק ליחיד סגולה ואולי בגלל הפאסון שתמיד ליוה את הויסקי בכל הסרטים - גברים מסוקסים וקשוחים שלגמו בלגימה אחת מהירה ויסקי להרגעת הכאב שנגרם מאיזה כדור או חץ או לובשי חליפות מסוקסים עם כוסית ויסקי ביד שניה לפני סגירת עיסקה באיזה מועדון גולף. עולם גברי משהו.

 

אבל זמנים משתנים, השבלי נגמר לי, הערק מיצה את עצמו, נשים מכירות לא פחות את העולם ואני מצאתי את עצמי מוקפת באנשים עם כוסיות ויסקי ביד, בוהים בי בחמלה על חוסר הבנתי. לא עוד! אני אומרת. לא עוד.

 

מוזיאון הויסקי


אחד המקומות הנחבאים והיפים שנפתחו לאחרונה, הוא מוזיאון-בר הויסקי במתחם שרונה. המקום ממוקם במעמקי מרתף ענק וקריר וכולו נוצץ באור זהוב של 1000 בקבוקי ויסקי מכל העולם. בהחלט מקום מושלם לחובבי ויסקי אבל דווקא לאנשים כמוני, שלא מכירים כל כך את עולם הויסקי, זה מקום מושלם אפילו יותר שפותח עולם חדש ומדהים.
המקום משלב את היכולת לטעום, לרכוש ולהכיר ויסקי מכל העולם, ולמרות הפאסון הטבוע בויסקי, התחושה והשירות מצליחים גם לחסרת ידע כמוני להרגיש ממש בבית ולחוות ויסקי מהמדינות הקלאסיות כגון סקוטלנד ואירלנד אבל גם לגלות את הויסקי מהעולם החדש כגון הודו, טאיוואן וכד׳.

הוויסקי מוגש במנות טעימה של 25 מ״ל, בכוסות מסוג גלנקירין המדגישות את הארומה והטעמים של המשקה והמחירים נעים החל מ-9 שקלים למנה ועד 2,239 שקלים למנה - ד״א הבקבוק היקר ביותר, גלנמורנג'י 1978, עולה כ-40000 אלף שקלים אם נשאר לכם כסף מיותר.


איך מתחילים?
חלק גדול מהחוויה במקום טמונה בברמנים - אם הברמן מספיק מקצועי הוא יהפוך את החוויה במקום לזכירה ואם הוא קצת מפספס - אז זה עלול להיות מעט מבאס ויקר- חשוב לשים לב ולמקד את הברמן.


התפריט ענק (בכל זאת 1000 בקבוקים) ועל כן יש גם תפריט מצומצם שכולל מסעות טעימה שונים לעולמות הויסקי בהתאם לחשקים ולידע שלכם, אם לקלאסיים, לעולם החדש, למעושנים וכד׳ במחירים שונים. את המסע שלי התחלתי באיזי עם 3 סגנונות ממזקקת גלנמורנג׳י בסיומות שונות - גלנמורנג׳י שיושנו בחביות אקס ברבן ולאחר מכן הועברו לחביות שונות לקבלת קיק אחר לסיומת, כגון חביות יין צרפתי שיצרו אצלי אפטר טייסט פירותי, חביות שרי עם סיומת של מתיקות בשלה וחביות פורט שהכניסו מתיקות יבשה שאליה קצת פחות התחברתי.

 

אחרי ההתחלה המעודנת והקלילה הברמן שלנו עלה דרגה לסגנונות ויסקי קצת יותר מאתגרים כגון בונאהייבן 12 מהאי הסקוטי איילה שאמנם ידוע בויסקים המעושנים המיוצרים בו, אבל במקרה הזה בתור אחת שלא חובבת מעושנים, הברמן הפתיע וקלע בדיוק למה שרציתי. הבונאהייבן 12 היה ארומתי , ניחוח שרי, מתקתק קלות אבל עם טוויסט של מליחות עדינה.
שאפו נוסף הוא התפריט אוכל המצויין, תפריט לא גדול ומדוייק שכלל דגים נאים, נתחי בשר מעושנים וירקות כל המנות עדינות בטעמן ונותנות את הכבוד הראוי לויסקי יחד עם האופציה לשבת כמה שעות על ארוחה טובה וטעימות.
המקום מושלם בעיני - חד וחלק. הוא מספק חוויה שמותאמת אישית לכל אחד, הוא לא מתנשא ומאד חמים אם בשירות ואם בגישה. מושלם לערב אינטימי ולערב חברים ובעיקר לכניסה רכה ומענגת לעולם זהב גדוש בתרבות והיסטוריה.


הולכת לבלות שם את שנת החורף שלי, היו שלום ותודה על הויסקי.

 

וויסקי אנטולי מיכאלו

מילק אנד האני- פותחים מרכז מבקרים


״מילק אנד האני״ - מזקקת הוויסקי הישראלית הראשונה שהוקמה בשנת ,2012 פתחה מרכז מבקרים ליחידים ולקבוצות בו ניתן להריח את אדי הויסקי הישראלי הראשון מתחילים להיווצר.


על שטח של 800 מ״ר, בין מוסכים וסדנאות באזור תעשיה בגבול תל אביב-יפו פותחים מילק אנד האני צוהר לעולמו המסתורי של המשקה המפורסם, לתהליך שהינו חוויה שמערבת את כל החושים וחושפים לציבור את המלאכה המסורתית הגדושה בכימיה, היסטוריה וטכנולוגיה. המטרה היא לייצר עד 2019 את הויסקי הראשון ועוד כמה ויסקי נילווים לצידו כשהרוב - מיועדים ליצוא ובכך להפוך את הישראל לחלק מהעולם החדש של עולם הויסקי ולייצר חשיפה ועניין בעולם. יתרון מעניין היא השמש החזקה שיש בארץ המכפילה את ההשפעה על הויסקי המתיישן ובכך נוצר ויסקי ישראלי ייחודי , בשל יותר ובעל טעמים חזקים יותר. בהחלט שווה לחכות עוד שנתיים.

 

מזקקת וויסקי ליאור גלודסאד זהר

מה מציע הסיור?
בגלל שאת הויסקי הראשון נוכל לטעום רק ב-2019 (מינימום 3 שנים כדי שהמוצר ייקרא ויסקי), אפשר כרגע להנות ממוצרים נילווים וכמובן מהתהליך עצמו. הסיורים כוללים טעימות מודרכות של תוצרי המזקקה ומוצרים שבתהליך עבודה, חנות לממכר תוצרי המזקקה, ובהם מהדורות אספנים מיוחדות הנמכרות בחנות בלבד ומוצרים נלווים.
הסיור מקיף את כל תהליך הייצור וכולל את הטיפול במים, טחינה במגרסה עתיקה, בישול ותסיסה במיכלים שנבנו והותאמו בלעדית למילק אנד האני, דודי הזיקוק הייחודיים - אחד שנבנה במיוחד עבור המזקקה והשני, ענתיקה בעל סיפור פתלתל שהגיע לישראל בדרך מפתיעה. התזקיק עובר לחביות המאוחסנות בחדר החביות - קודש הקודשים של המזקקה.


כמובן שאי אפשר לבקר במזקקה בלי לשתות, ובסיום הסיור מחכה למבקרים טעימה מודרכת מתוצרי המזקקה, כולל טעימה ממהדורות מוגבלות.


מי וכמה?
המרכז מציע אירועים וסיורים לקבוצות פרטיות של עד 35 משתתפים בתיאום מראש. סיור בסיסי במזקקה עורך כשעה פלוס. מסיימים בטעימה מודרכת של 3 מוצרים , ג׳ין מדהים בעל ניחוח של הדר ועשבי תיבול ישראלים, new make תזקיק של כ- 50% שיוצא היישר מהדוד זיקוק לפני החבית וסינגל מאלט צעיר שנמצא בחביות כ- 8 חודשים. מי שמעוניין יוכל להוסיף טעימה רביעית מבקבוק נדיר בתוספת תשלום או סיור הכולל כניסה לחדר החביות וטעימה הישר מהחבית. סיורים אלה מועברים בקבוצות קטנות, עד 10 אנשים וניתן לארגן קבוצות גדולות יותר.
עלות: 50 שקלים למשתתף, 75 שקלים למשתתף כולל כוס ויסקי מקצועית למזכרת. תוספת טעימה מבקבוק נדיר: 15 שקלים. 
סיורים מיוחדים הכוללים כניסה לחדר החביות וטעימה של תזקיק המתיישן היישר מהחבית וכוס ויסקי: 120 שקלים.
בהחלט גאווה ישראלית.


The Milk & Honey Distillery, התחיה 16, תל אביב יפו. 03-6320491

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10