אוכל
מתכון לסלט תאילנדי חריף עם בקר
 סלט תאילנדי חריף עם בקר   צילום : אבי מזרחי 
השפית התאילנדית סנדרה סטפ מכינה Yam Nua Yang, סלט תאילנדי מרענן וחריף עם פרוסות בקר וירקות. הכי תאילנד שיש

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 3-4 מנות ראשונות | רמת קושי: בינוני

80 גרם סטייק עשוי בגריל, בפרוסות דקות


1 יח' מלפפון (חתוך לרבעים לאורך - ופרוס דק)


0.5 יח' עגבניית פרוסה, ללא גרעינים


20 גרם בצל לבן (פרוס דק)


1 יח' גבעול בצל ירוק (פרוס לאורך)


1 יח' גבעול סלרי (חתוך לאורך)


1 כף כוסברה קצוצה


 

לרוטב:
6 יח' פלפלים חריפים עין ציפור (או כל צ'ילי טרי אחר, בכמות שאוהבים)


2 יח' שיני שום (קלופות)


1.5 כפות מיץ לימון


1.5 כפות רוטב דגים


½ כפית סוכר


½ כף סוכר דקלים


1 כף תמרינדי


 

לקישוט:
עלי כוסברה טרי

 

  • מועכים פלפלים ושום בעזרת עלי ומכתש.
  • בקערה, מערבבים עם מיץ ליים, רוטב סויה בהירה וסוכר.
  • מוסיפים את הבשר ומערבבים בקלילות עד שמתכסה היטב ברוטב לעיל.
  • מוסיפים מלפפון, עגבנייה, בצל לבן, בצל ירוק וסלרי; מערבבים.
  • מעבירים לצלחת הגשה עם מצע של עלי סלט, מפזרים עליי כוסברה מעל.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10