אוכל
קר בחוץ: מתכון למרק עגבניות ופתיתים
 מרק עגבניות ופתיתים   צילום : מיכאל גלעדי 
הכינו את הכפות: השף תום פרנץ מכין מתכון למרק עגבניות ופתיתים שיטריף את הילדים ויהפוך למנה קבועה אצלכם בבית. המרכיב הסודי: קטשופ!

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:

1 כוס פתיתים


כפית שמן קנולה


4 כפות שמן זית איכותי


1 בצל גדול קצוץ


2 שיני שום כתושות


כף סוכר חום


2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות


2 מקלות סלרי קצוצים


פחית גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)


2 כוסות מים רותחים או ציר ירקות


3 כפות קטשופ


כפית בזיליקום


מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:

מכינים את הפתיתים:

  • מבשלים את הפתיתים כמו פסטה, בסיר עם מי רותחים מומלחים עד שהם "אל דנטה" (בערך 5-7 דקות אחרי הרתיחה). מסננים,שוטפים במים קרים.
  • מחזירים לסיר, מפזרים כפית שמן קנולה ומנערים את הסיר כדי שהשמן יתפזר על הפתיתים וימנע הידבקות. שומרים בצד עד ההגשה.

 

מכינים את המרק:

  • מחממים שמן בסיר.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית 6 דקות עד להזהבה.
  • מוסיפים את הסוכר החום והשום ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים חמש דקות נוספות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים/הציר, הקטשופ והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות, עד שהירקות רכים.
  • מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק לתערובת אחידה. (אם הילדים יותר גדולים אפשר גם לטחון רק חצי כמות ואפשר גם לא לטחון בכלל!). טועמים ומתקנים תיבול.
  • לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הפתיתים המוכנים ומחממים על אש קטנה. מוזגים לקעריות ומגישים חם. בתאבון!

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10