אוכל
שיחוק לחורף: מרק אפונענע
 מרק אפונענע   צילום : דניאל לילה 
הנה המרק שיעשה לכם את סוף השבוע: מרק אפונה עם נענע מרעננת ופרוסות של חזה אווז מעושן. מושלם לסוף שבוע חורפי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות: 5 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים:


2 כוסות אפונה ירוקה מיובשת


1 כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה


100 גרם פרוסות חזה אווז מעושן


1 בצל פרוס דק


1 גזר פרוס דק


1 סלרי פרוס דק


חצי כוס יין לבן יבש


2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות קטנות


1 צרור עלי נענע


3 כפות שמן זית

אופן הכנה:


  • משרים את האפונה היבשה בכמות כפולה של מים מכמות האפונה ואפילו יותר, לפחות ל-6 שעות ולשטוף לפני הבישול.
  • מחממים בסיר שמן זית וצורבים את פרוסות חזה האווז.
  • מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי (הפרוסים דק) מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומטגנים על אש נמוכה ל-15 דקות.
  • מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לאידוי.
  • מוסיפים 10 כוסות מים, את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות ואפונה יבשה מרתיחים ומבשלים על אש בינונית בין חצי שעה ל-40 דקות.
  • מוסיפים אפונה ירוקה, קוצצים נענע מוסיפים למרק ומתבלים במלח ופלפל.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10