אוכל
מג'דרת עדשים שחורות עם ירקות צלויים
אהרוני מכין מנה טבעונית עשירה בעדשים וירקות שורש כדוגמת בצלים, גזרים, לפת וסלק

מצרכים:

למג'דרה:

3 כוסות בורגול מושרה מסונן


כוס עדשים שחורות


4 כפות שמן זית


בצל סגול קצוץ דק


מלח, פלפל גרוס


כפית כורכום


1/3 כוס מיץ לימון


צרור כוסברה קצוץ

 

לירקות:

צרור גזרים צבעוניים


5-6 סלקים קלופים


5-6 בצלים סגולים חתוכים לרבעים


3 לפתות חתוכות לשישיות


2 כפות רכז רימונים


12 עלי מרווה


4 כפות שמן זית


2 כפות מייפל


מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

המג'דרה:

 

  • מבשלים את העדשים השחורות כעשרים דקות ומסננים.
  • בסיר רחב מחממים שמן, כאשר השמן חם, מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
  • מוסיפים את הבורגול, המלח והפלפל ומטגנים כשתי דקות.
  • מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים כורכום, מיץ ו לימון ומבשלים כשלוש דקות נוספות.

 

 

הירקות:

 

  • קולפים וחותכים את הירקות לפרוסות.
  • מערבבים עם יתר המרכיבים וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך חצי שעה.

 

 

ההגשה:

 

  • מניחים על צלחת מג'דרה ועליה מהירקות הצלויים
  • מעטרים ברימון ומגישים מיד

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10