אוכל
אהרוני מכין מתכונים עם תפוחי אדמה
השף ישראל אהרוני וביתו תמרה, שוב מאחדים כוחות ויוצאים להכין אוכל רחוב בדוכן שלהם "אהרוני 2גו". היום בדוכן: עושים כבוד לתפוח האדמה

תפוחי אדמה אפויים עם גבינות

 

מצרכים:

12 תפוחי אדמה גדולים לאפייה אפויים בנייר כסף

למילוי:


2 בצלים קצוצים

60 גרם חמאה

פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים חמים, קצוצות

4 עלי מרווה

2 מיכלי שמנת חמוצה

250 גרם גבינת קשקבל גד מגורדת

4 בצלים ירוקים קצוצים

מלח, פלפל גרוס

כוס פירורי לחם

תרסיס פאם בטעם שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  • עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • חוצים את תפוחי האדמה האפויים ומרוקנים לסירות.
  • מועכים את תוכן תפוחי האדמה ומערבבים עם יתר מרכיבי המילוי: השמנת, הגבינה, המרווה והבצל הירוק. מתבלים במלח ופלפל גרוס וממלאים את סירות תפוחי האדמה בתערובת.
  • מפזרים על גבי תפוחי האדמה הממולאים פירורי לחם ומתיזים מעט תרסיס בטעם שמן זית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשר דקות.

 

 

תפוחי אדמה אפויים עם גבינות יחצ

קרוקט במילוי בשר

 

מצרכים:

6 תפוחי אדמה לאפייה אפויים קלופים הדוד משה

מלח, פלפל גרוס

אגוז מוסקט

3/4 כוס קמח

2 ביצים

 

למילוי:

שמן זית

250 גרם בשר טחון (צוואר) אנגוס

3 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

בצל גדול קצוץ

מלח, פלפל

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס כוסברה קצוצה

½ כוס צנוברים קלויים

 

לציפוי:

3 ביצים טרופות

פירורי לחם

 

לסלסת עגבניות שרופות:

6 עגבניות

2 פלפל ירוקים חריפים

2 בצלים סגולים

1/2 כוס כוסברה

שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

  • למחבת גדולה יוצקים שמן זית ומטגנים בה בצל, פלפל ושום. מוסיפים את הבשר, מתבלים ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה. מקררים.
  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם יתר החומרים (תבלינים, קמח, ביצה).
  • צרים מן התערובת כדורים אחידים, ממלאים במילוי הבשר וסוגרים יפה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים.

 

 

סלסת עגבניות שרופות:

 

  • קולים בתנור עגבניות, פלפל ירוק ובצל.
  • קוצצים, מוסיפים כוסברה, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים קלות. ניתן אף לטחון במעבד מזון על מנת לקבל סלסה חלקה.
  • מגישים את הקרוקט לצד סלסת העגבניות.

 

 

קרוקט במילוי בשר יחצ

פריטטת תפוחי אדמה ספרדית

 

מצרכים

4 תפוחי אדמה לבישול, חצויים לאורך, פרוסים (לא דק מדי, כ-1/2 ס"מ).

בצל גדול פרוס

שמן זית

ענף רוזמרין

6 ביצים

מלח, פלפל

גבינת פקורינו גד מגורדת

להגשה:

לבבות חסה

חסת סלנובה

אנדיב

עגבניות שרי

בצל סגול

לויניגרט:

כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

כף בלסמי

2 כפיות חרדל

כף דבש

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

  • אל מחבת גדולה ורחבה יוצקים בקבוק שמן זית ומחממים על אש נמוכה.
  • מכניסים פנימה את פרוסות הבצל, תפוחי האדמה והרוזמרין ומבשלים בישול איטי למשך 20 דקות, או עד להזהבה קלה של תפוחי האדמה. מסננים.
  • בקערה גדולה מערבבים את הביצים והגבינה. מתבלים. מוסיפים למסה את תערובת תפוחי האדמה, הבצל והרוזמרין ומכסים בניילון נצמד. משרים למשך עשר דקות.
  • מחממים מחבת עם מעט  שמן זית, משטחים את התערובת, מכסים בנייר כסף ומטגנים על חום בינוני עד להזהבה. בסיום הטיגון מסירים את נייר הכסף ומכניסים את הפריטטה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 5 דקות.

 

 

פריטטת תפוחי אדמה ספרדית יחצ
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10