אוכל
גאות וספל: ארוחות בוקר מומלצות על שפת הים
ופל בלגי עם אננס וקצפת, בוקר בלקני על טהרת דגים מעושנים, והמון המון פחמימות שיגרמו גם לפריזאים להסמיק, וברקע הכחול-כחול הזה. מצפון לדרום ועד גרגר החול האחרון - ארוחות בוקר מומלצות על הים

לפתוח את הבוקר מול הים עם ארוחת בוקר עשירה זו פריבילגיה שראוי לאמץ לא רק בחופשה בחו"ל. חוץ מהרבה בריזה נעימה בשיער וכחול מרגיש בעיניים, גם הנפש והבטן יוצאות שבעות ומרוצות מהעניין. הוסיפו לזה מנות מפנקות, קוקטיילים מבסמים ושיזוף נעים בטייק אווי, והרי לכם נוסחה מנצחת לפתיחת או סגירת שבוע שהופכת את הכל להרבה יותר נסבל. מדרום לצפון ולאורך חופי הארץ, אספנו עבורכם שבעה מקומות טעימים שמציעים מנות בוקר מעולות על רקע נוף כחול ובריזה מלטפת. זה הזמן לקבוע עם מישהו שאוהבים ולפנק את הנפש בקצת אסקפיזם מתוק מדבש.

 

>> לא תאמינו בתוך איזה מאפה מגישים כאן את הפלאפל

 

זכרונות טעימים מיוון: פאראקאלו בתל אביב


ביוונית החדשה שעל הטיילת בדרך ליפו לוקחים את קונספט הטברנה ומשדרגים אותו גם בעיצוב וגם בצלחת. במרפסת פתוחה מעל הים תוכלו לקבל שלושה סוגי ארוחת בוקר: בוקר דייגים עם דגים מעושנים, צזיקי, איקרה, ביצה קשה, וסלט יווני (52 שקלים), בוקר אפוי שכולל מאפה יווני במילוי גבינות או תרד, צזיקי, ביצה קשה וסלט יווני (56 שקלים), ובוקר מזאטים עם ביצים לבחירה, סלט יווני וארבעה סוגי מזאטים - צזיקי חריף ושומי, סלט שום עוקץ, סלט תפוח אדמה וסלט טונה (68 שקלים). כל ארוחות הבוקר מוגשות עם חמאה, ריבה, לחמים טריים ושתיה חמה או מיץ טבעי. מומלץ לבדוק מקרוב גם את הקוקטיילים שנושאים שמות של מקוחות נחשקים ביוון, כגון קוקטייל מיקונוס (49 שקלים) על בסיס אוזו, לימון, ג'ינג'ר, אננס ומקל קינמון.


מתי: א'-ה' 10:00-13:00, ו'-ש' 09:00-13:00
איפה: נחום גולדמן 6, תל אביב-יפו | 03-6816918

 

הנוף ישראלי, האוכל בהשראת יוון. פאראקאלו אביעד בר נס

הגדולים אוכלים, הילדים משחקים: ביץ' בר קיסריה


נמל קיסריה העתיק הוא אחת הנקודות היפות ביותר לאורך חופי הארץ. בביץ' בר מנצלים כל פיסת נוף כחול ומציעים ארוחות בוקר מטרים ספורים מהים והגלים, עם דשא והרבה בריזה שמבדרת את השיער. בשעות הבוקר תוכלו להתפנק על בוקר סלוניקי הכולל שתי ביצים לבחירה, פטה, טונה, לבנה, ריבה וחמאה (54 שקלים), בוקר אתונה שבמרכזו שקשוקה מעגבניות תמר וסלט קצוץ (58 שקלים), בוקר פריזאי עם סנדביץ' קרואסון גבינת שמנת וסלמון גרבלקס (48 שקלים), בוקר בלגי מושחת של ופלים חמים, אננס וקצפת (44 שקלים) ועוד. עם הגעתם עם הילדים, זה הזמן לחלוץ סנדלים, להתרוצץ על הדשא, להעיף עפיפונים, לשחק בצדפים, לבנות ארמונות בחול ולקבל במתנה פלייסמנט לצביעה אישית שמנוילן במקום ללא עלות. השילוב בין תפריט בוקר שמדבר אל כולם, סטייל קז'ואלי ונוף מהחלומות הופך את היום למושלם.


מתי: א'-ש' 09:00-12:30
איפה: נמל קיסריה | 04-6363989

 

מומלץ להתארגן על עפיפון. ביץ בר אלונה להב

הכי קרוב לים שאפשר: ברביץ' באילת


אם פנטזיית ארוחת הבוקר שלכם כוללת רגליים במים הכי צלולים בארץ, קפיצה קטנה לאילת והחלום מתגשם. ברביץ' באילת נמצא ממש על קו המים, כך שאפילו לא צריך לחכות שבגד הים יתייבש. בתפריט תמצאו ארוחת בוקר ישראלית שכוללת בנוסף לסטנדרט הרגיל (ביצים, ריבה, חמאה וכו') שני מזאטים לבחירה כגון לבאנה עגבניות, צזיקי, סלמון מעושן ועוד (62 שקלים). בוקר מפנק הוא פינוק אמיתי של 2 ביצי עין על לחמניה עם תרד, סלמון מעושן ורוטב הולנדייז (52 שקלים), ואת השקשוקה אפשר לקבל בגרסה הקלאסית או בתוספת פטה, מוצרלה, חציל קלוי או צ'וריסוס (54 שקלים). בייגל טוסט (45 שקלים) הוא מאסט ליד הים, ובעלי המודעות הבריאותית יוכלו להזמין פירות חתוכים, יוגורט, גרנולה ודבש (34 שקלים). מכיוון שבאילת השעון לא כל כך משחק תפקיד, ארוחת הבוקר מוגשת עד 14:00.

 

איפה: מתחם חוף אלמוג, אילת | 053-944-2684

 

הזמנה לשכשך את הרגליים במים. ברביץ' איתי סויסה

ביקור חפוז בצרפת: לג'נד


כשנכנסים למלון מגדל דוויד בנתניה, מבינים למה למסעדה קוראים לג'נד. כל המלון סובב סביב סיפור על סולטן חתיך ואהובתו היפהפיה (צילומי ענק של דוגמן ודוגמנית שמגלמים את הזוג תלויים בלובי), על מסעותיו ברחבי העולם ועל המתנות האקזוטיות שהביא לה. אחרי שנשאבים לתוך האגדה אפשר להתפנות לארוחת הבוקר שמיועדת לאורחי המלון ולקהל הרחב (105 שקלים לאדם), המוגשת במסעדה ממוזגת במרפסת שצופה אל הים. בתפריט: מזנון עשיר עם דגים כבושים ומעושנים כמו סלמון גרבלקס, הרינג וטונה מעושנת, סלטים טריים, מאפים מלוחים ומתוקים הנאפים במקום בסטנדרט שמשמח אפילו את התיירים מצרפת, לחמי מחמצת ועוד, והכל ללא הגבלה.בהגשה אישית לשולחן תקבלו גם אומלטים, שקשוקה ים תיכונית וביצים עלומות, ובאגף השתייה תמצאו מיצים טבעיים (תפוזים, אשכוליות, רימונים) ושתיה חמה על כל סוגיה כולל חליטות תה. בליל השפות שמסביב יוצר תחושת חו"ל והשירות אדיב בהתאמה.

 

מתי: א'-ו' 07:00-11:00

איפה: דוד המלך 8, נתניה | 09-373-0013

 

פחמימות על רקע הים. ל'גנד באדיבות מלון מגדל דוויד

כמו בגאורגיה: פטרה



אם לא יצא לכם לבקר לאחרונה או בכלל בחוף של אשדוד - קבלו המלצה חמה. מדובר ברצועת חוף רחבה ונקיה עם חול זהוב וטיילת מדוגמת שלא הייתה מביישת את הריביירה הצרפתית. בלוקיישן המושלם הזה התמקמה מסעדת פטרה, שביומיום קוראת לעצמה גרוזינית אך בשעות הבוקר פונה לכל הטעמים. בתפריט תוכלו למצוא ארוחת בוקר גאורגית (62 שקלים) עם אימרולי ועליו ביצת עין, סלט גאורגי, דג מעושן, גבינת שמנת, שתיה חמה וקרה, ארוחת בוקר אירופאית עם חביתת נקניק או אווז מעושן, סלט ירוק, ממרחים, לחם הבית ושתיה (64 שקלים), ארוחת בוקר ישראלית משודרגת שכוללת פינוקים דוגמת כדורי מוצרלה, איקרה ודג מעושן בתוספת שתי ביצים לבחירה, סלט ולחם (59 שקלים ליחיד/102 שקלים לזוג),ארוחת שקשוקה רגילה או יוונית שניתן לקבל גם בגרסה חריפה אש (49/54 שקלים), ושקשוקה שרימפס ברוטב עגבניות כדי להרגיש כמו הריץ' אנד פיימוס (73 שקלים). השירות אישי ולבבי גם אם הילדים עושים קצת רעש, והנוף וריח המלח בחינם.

 

מתי: א'-ה' 09:00-17:00, ו'-ש' 09:00-12:00

איפה: מפקורה 1 , חוף הקשתות, אשדוד | 08-865-1610

 

 

 

לאכול בקצה מצוק: בית חנקין


עם יד על הלב - מתי בפעם האחרונה הייתם בגבעת אולגה? אם צריך סיבה, הנה היא: בית חנקין שוכן במבנה יפהפה משנות ה-30 שממוקם בקצה מצוק כורכר שמעל מפרץ בנימין. המקום נקרא על שם יהושע ואולגה חנקין, גואל האדמות והמיילדת הראשונה, והמתעניינים בהיסטוריה יוכלו לשמוע אותה מהצוות ולהוסיף לביקור טאצ' ייחודי. מי שמעוניין בפן הקולינרי ישמח לגלות את תפריט הבוקר המגוון, הכולל "בוקר ישראלי" ליחיד ולזוג (56/104 שקלים), בוקר "אצל אולגה" על בסיס פלטת דגים קרים, ירקות וזיתים, לחם טרי וריבה של סבתא אסתר (72 שקלים), בוקר מרענן שבמרכזו יוגורט צאן, גרנולה ופירות (38 שקלים), שקשוקות שונות, כולל שקשוקה טבעונית (49-56 שקלים), וארוחת בוקר לטף שיש בה כל מה שילדים אוהבים - ביצה לבחירה, פרוסות עגבניה ומלפפון, גבינה, קורנפלקס וחלב, משקה חם או קר ולחם בריאות (38 שקלים).


מתי: א'-ו' 09:00-12:00
איפה: כפר הים, מפרץ בנימין, גבעת אולגה, חדרה | 04-6214424

 

היופי נמצא בכל מקום. בית חנקין תמונות באדיבות המקום

נוסטלגיה טעימה: מציצים


אי אפשר לדבר על חוף הים של תל אביב בלי להזכיר את מציצים, הקיוסק המיתולוגי מהסרט המיתולוגי של אורי זוהר ואריק איינשטיין. יותר מ-40 שנה אחרי אימצו את המקום הראל בלו הבעלים של מסעדות ברנז'ה וסיטארה, ואיש חיי הלילה רונן מיילי, וערכו לו מתיחת פנים מתבקשת. כיום מציצים היא אמנם מסעדת חוף, אבל הסטנדרט באירוח, באוכל ובבילוי שואף למסעדת שף. תפריט ארוחת הבוקר פשוט ענק ועושה מחווה לסרט האהוב בשקשוקה גוטה קלאסית או מרגז (49/56 שקלים) ובסלטים גוטה גוטה (48-64 שקלים). בנוסף מציעים במציצים ארוחת בוקר ישראלית ליחיד או לזוג (62/109 שקלים), כריכים וטוסטים (48/49 שקלים) ופתיחת שולחן עם חומוס, סביח, בורקס, ג'חנון ועוד (39-46 שקלים). הלא רעבים יוכלו לנשנש בקטנה טחינה ביתית, צזיקי, לבנה, מטיאס ובצל ועוד מזאטים (22-36 שקלים) יחד עם פוקאצ'ת הבית (28 שקלים), ומומלץ לשים לב לקוקטיילים של בוקר (24-28 שקלים) שיצבעו את היום בגוונים קרירים.


מתי: א'-ש' 08:00-12:00
איפה: חבקוק הנביא 1, תל אביב | 03-711-8181

 

ד"ש מגוטה. מציצים תום חוליגנוב

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10