אוכל
קרניבורים ופליאוליתים? המקום הזה יזכיר לכם מאיפה התחילה התאווה לבשר
אם ביקרתם בסטייק האוס של פיטר לוגר בניו יורק, יש סיכוי שהמסעדה האמיצה הזאת תזכיר לכם את הביס ההוא שלא יצא לכם מהראש מאז. כל הפרטים על הבשורה המעולה לקרניבורים, שנפתחה במקום הכי לא צפוי בישראל
את הצמחונים כדאי להשאיר בבית. גסטון click2table

מה הופך מסעדה למוקד עליה לרגל, בייחוד כשהלוקיישן אינו לב תל אביב? אם היינו יודעים היינו כנראה פותחים אחת כזאת, בינתיים אנחנו שמים את הז'טונים על מסעדת "גסטון", סטייק האוס ניו-יורקי שנפתחה ממש השבוע בישוב מכבים-רעות. ללא גימיקים מיותרים, וכשהם נאמנים לשיטת יישון בשרים מסורתית, פתחו האחים עומר ויותם לגזיאל, מסעדת בשרים שתעשה הרבה נחת לקרניבורים שלא מפחדים מקצת אדום על הצלחת שלהם.

 

>> מתי לאחרונה אכלתם עסקית ממש ממש מעלה ונשארתם עם עודף מ-80 שקלים?

 

אחרי האיטלקית הכשרה "פפינו" והביסטרו "פדריק", שמוכרים בוודאי לתושבי מודיעין, החליטו השניים לפזול לעבר הבשר, כשגולת הכותרת היא נתחי הבשר המוגשים על העצם לפי משקל (36 שקלים ל-100 גרם עבור נתחי הפרימיום פורטהאוס ופריים ריב), ולצידם תוספות שיש סיכוי טוב שפגשתם בטיול ההוא בניו יורק, אבל לכך נגיע בהמשך.

 

 

לא דינוזאור, אבל כמעט. טי בון בגסטון click2table

כל חובב בשר נתקל בסיטואציה הלא נעימה, במהלכה הוא נאלץ ללעוס עשרות פעמים סטייק שסירב להילעס. ב"גסטון" הנתחים עוברים יישון בוואקום, שתפקידו ללכוד ולשמור את מיצי הבשר בתוך הנתח, כך שהתוצאה הסופית היא נתח עסיסי ורך שנמס על הלשון ומחליק בגרון. גם לסוגיית מידת העשייה מצאו האחים פתרון: הנתחים הגדולים המיועדים לחלוקה מוגשים לצד מחבת אישית לוהטת, כך שכל אחד יכול לצרוב פיסות מהנתח עד לרמה הרצויה, וחסל סדר ריבים. לצד הסטייקים האימתניים מוגשים רוטב שמנת פלפלת וגם ציר בקר עם יין לשימוש אישי.

 

ד"ש מפיטר לוגר. תרד בשמנת בגסטון click2table

בהתאם להשראה מסטייקיות ניו יורקיות דוגמת "פיטר לוגר" המיתולוגית, הקו הקולינרי כאן הוא קלאסי, אך ישנן כמה הבלחות מסקרנות דוגמת "ג'ק דניאלס & מייפל ספיישל קאט" (31 שקלים ל-100 גרם) - נתח לבחירה שנצרב על הגריל, מזוגג ברוטב מייפל ומוגש לשולחן על מחבת לוהטת לצד צ'ייסר וויסקי. למרות ההתניה הפבלובית, את הצ'ייסר לא שותים אלא שופכים ישירות על הנתח, ולאחר שהאלכוהול מתאדה, הוויסקי משאיר אחריו עקבות ריחניות, ציפוי "גלייז" בוהק וטעם מעושן.

 

>> לא תאמינו לטריק הפשוט הזה שיכול למנוע השמנה

 

גם אגף הראשונות כאן עושה כבוד לבשר, ולצד מנות קלאסיות כקרפצ'יו ופטה כבד עוף, בולטת ביצירתיותה "הטליאטלה", מנה פחות שגרתית שמגיעה דווקא מהמטבח האיטלקי, וכוללת מופע פירוטכני שמתרחש בעת הגשתה. כך זה עובד: נתחוני פילה בקר דקיקים ונאים מוגשים על מחבת לוהטת עם חמאה, יחד עם עלי אורגולה מרירים וגבינת פרמז'ן. בבואו לשולחן שופך המלצר על הכל רוטב המורכב מיין אדום ובלסמי, ובמקביל לקולות צריבה וכמות עשן שעלולה להפעיל את גלאי העשן במקום, הבשר במחבת נצלה ונעטף ברוטב החמוץ-מתוק ועמוק הטעם שנשפך מעליו.

 

 

מתחרה בפריכותו בטבעות הבצל. סלט חסה בגסטון click2table

אותה השראה ניו יורקית באה לידי ביטוי בנתחים, בתהליך היישון, בצורת החיתוך וגם בהחלטה שהפעם המסעדה לא כשרה. החלטה אמיצה שמאפשרת להיצמד לקונספט האמריקאי בצורה אמינה, להגיש סטייקים ללא התפשרות על הטעם הסופי (היוש חמאה) לצד תוספות שמשלימות את החוויה האמריקאית, דוגמת מק אנד צ'יז, תרד מוקרם בשמנת, טבעות בצל פריכות שבמהלך הכנתן עברו טבילה בחלב או סלט חסה אייסברג אקסטרה פריכה ברוטב גבינה כחולה, עירית קצוצה וקוביות קטנות של חזה אווז.

 

ממש כמו הישוב "רעות", גם המסעדה שקטה, נעימה ואלגנטית. התאורה עמומה, המוסיקה בווליום נמוך והכל מתנהל כמו מקום שבו האוכל הוא העיקר, ולא מה שלוכד את האוזן או העין מסביב. 70 מקומות ישיבה פזורים בחלל הפנימי, מתוכן עשרה על בר העץ ממנו זורמים הקוקטיילים (39-47 שקלים), שממשיכים את הקו הקלאסי ללא תעלולים, עם "נגרוני", "אולד פיישן", "מוסקו מיול" ומרגריטה חזקה שזוכה לכתר מלח ובזיקה של טוגרשי, תערובת תבלינים יפנית מעקצצת.

 

מיועד לקיבה הנוספת. בנופי בכוס בגסטון click2table

אגף הקינוחים חורג מגבולות התפוח הגדול עם השראות מכל קצוות עולם. כך למשל תוכלו לספק געגוע רוחני לטיול ההוא בהודו עם עוגת "בנופי" (38 שקלים) שמוגשת כאן אלגנטית וקוקטית בכוס ובתוכה קרם ריבת חלב, שברי עוגיות אוריאו, פרוסות בננה, קרם שנטיל ותלתלי שוקולד. יש גם "ביצת גסטון" מוזהבת (38 שקלים), המיועדת לשוקוהוליקים, ובתוכה מוס שוקולדי עשיר, וכדי לסמן וי על שורשי המקום, גם עוגת גבינה ניו יורקית מסורתית (35 שקלים), כולל כל השכבות השמנתיות וקיתונות הסוכר. בעתיד יורחבו שעות הפעילות, ובסופי שבוע יצטרף לתפריט בראנץ' בשרים מושחת. הכינו את הניבים.

 

גסטון - הדרים 22, פארק המים, רעות | טלפון: 08-9265775

 



 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10