אוכל
ברקוד: הכל כשר? המאבק המכוער סביב כשרות המוצרים מחו"ל
מדוע שוקולד או יין מסוים יכול לקבל תעודת כשרות כאשר יבואן אחד מטפל בו, אבל לא עבור יבואן מקביל שמנסה להכניס אותו לארץ? בתשובה הזו מעורבים הרבה כוח ואינטרסים

הנה חידה: מפעל מזון גדול בחו"ל מייצר פסטה, שוקולד, וויסקי - לא חשוב מה, מייצר מזון שלא מוגדר בהלכה כ"רגיש", לא יין, בשר או חלב.

 

המשגיח המקומי בפולין, בלגיה, ארצות הברית, מקסיקו או כל מדינה אחרת - נותן למפעל ולמוצר כשרות. יהודים בכל העולם צורכים את המוצר ככשר, הוא מופיע ברשימות הכשרות המפורסמות באינטרנט, היבואן הישראלי הרשמי, מקבל לידיו תעודת כשרות, מציג אותה לרבנות בישראל ומכניס את המוצר ככשר לרשתות השיווק.


האם הקולה של שופרסל תוביל לירידת מחירים?

מדוע מחירי האוכל בסופרמרקט חוזרים לעלות?

מה מסתתר באמת בארטיקים ה"בריאים"?

 

אבל - כשיבואן מקביל קונה את המוצר הכשר הזה, ומנסה להכניס אותו לארץ - הוא לא מקבל תעודת כשרות. למה?

 

זהו סיפור לא רק של בירוקרטיה, אלא גם של כוח וכסף, לא כשר - ומאוד מסריח. צפו בכתבה.

 

שוקולד fotlia
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10