אוכל
שום דבר במקום החדש הזה לא יסגיר את גילו של השף
מנת הכרובית קוראת תיגר על זו של אייל שני, המנות לא סתם נקראות "שרינג", אלא באמת גדולות, וחכו שתשמעו בן כמה השף. הכירו את copper, מסעדת הים ששוברת את הסטראוטיפ המוכר
הרבה אופציות צמחוניות. גבינת בושה על אספרגוס יעל רייף

אנחנו הראשונים להודות: יש משהו מרתיע במסעדה שנמצאת מול הים. חוץ מפלטת פירות שמתומחרת כפלטת בשרים זוגית, ישנו סיכוי גבוה לאחד מהתרחישים הבאים: הבריזה מגולמת במחירי המנות באופן שדי מכאיב לכיס או שהתפריט מבוסס בעיקר על מנות בר עם חיבה לאדממה ומטוגנים. מקום חדש שנפתח החודש במגדל האופרה, ללא ספק אחד הספוטים הכי עצובים באזור הטיילת, מבקש לשנות את התדמית ממנה "סובלות" מסעדות ים. copper היא מסעדת לאונג' חדשה המובלת, שימו לב, על ידי בן מינדלין, נער בן 18 שבזמנו הפנוי חוטא בבישול מולקולרי ובשאר הזמן הוגה מנות יצירתיות דוגמת פילה בקר בקרם בוטנים, וויסקי ורום או קוויאר מלפפונים ירקרק והדרי.

 

>> ישראל אהרוני ממליץ על מסעדות מעולות בתל אביב

 

מלפפון כפי שלא הכרתם מעולם. טרטר סלמון בקוויאר מלפפון יעל רייף

כשמגיעים למקום מתעוררת דילמת ההתמקמות המוכרת: החלק החיצוני הפונה לים מצויד ברוב התכונות הנכונות: בר חיצוני קטן, בריזה, מראה נאה של תיירים שזופים מכל עבר ואווירה חו"לית, אך הנוף העיקרי הוא מגרש החנייה, ורק מעברו נשקף הים. החלל הפנימי מעוצב למשעי עם אלמנטים קרים דוגמת ברזל ומתכת וגם שלטי ניאון מחממי אווירה, ומי שיבחר לשבת בו יהנה מתחושה של מסעדה לכל דבר מינוס הקשר לים שממתין בחוץ.

 

התפריט, כאמור, קורא תיגר על תפריטי מסעדות ים, ומשלב בין מנות שרינג מתוחכמות דוגמת אספרגוס צלוי ועליו גבינת בושה חצי נמסה עם תלולית פנקו ירקרק על בסיס עשבי תיבול, ובצדדים קציפת אפונה (58 שקלים); כרובית אפויה שמצליחה לשבור את המבנה המסורתי שייסד אייל שני, וממולאת באריסה ולימון כבוד ומונחת על בריכת טחינת הר ברכה (56 שקלים); וטרטר סלמון בוויניגרט הדרים עם קוויאר מלפפונים מרענן (55 שקלים).

בפנים מעוצב למשעי, בחוץ קז'ואלי ובריזתי מיטל סולומון

גם מנות עיקריות תמצאו כאן, או לפחות גרסאות שף למנות בשריות דוגמת המבורגר עם בייקון טלה, ריבת בצל וצ'יפס (67 שקלים), ברווז ופריקי עם ירקות שורש וציר עוף (92 שקלים) וגם פילה בקר בקרם בוטנים, וויסקי ורום על חסה צלויה וקראמבל אגוזי מלך (72 שקלים). מינדלין, שבעברו מסעדות "הרברט סמואל" (ז"ל) ומשייה, ביקש להביא ל-copper מיני פנטזיות קולינריות שעוברות אצלו בראש כבר שנים, ולהרגיל את הסועד, לדבריו, לקצת מיסתורין סקרן בפה.

 

 

מצליחה לשבור את המבנה המוכר שייסד אייל שני. כרובית צלויה באריסה מיטל סולומון

בהתאם לאג'נדה זו, גם אגף הקוקטיילים עתיר ניסויים גסטורנומיים דוגמת "copper" - קוקטייל על בסיס קוניאק, רום שחור, לימון, אבטיח, וניל, מי סוכר, תפוז מקורמל, בזיליקום ומקל קינמון שרוף או "royal roses" העדין על בסיס יין לבן, ליצ'י, מי ורדים, קינמון ותותים או דובדבנים (52 שקלים לקוקטייל). לא מדובר אמנם במקום לפתוח בו שולחן עם כל המשפחה, אך כמסעדת לאונג' או בר מסעדתי, מדובר במקום חמוד מאוד עם מנות גדולות ומשביעות ואווירה קזואלית ולא מתאמצת שמתאימה לדייט ראשון.

 

copper - הרברט סמואל 60, תל אביב

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10