אוכל
מילון מונחי שמן זית
לא מבינים כלום, הנה רשימה מפורטת של כל המונחים שצריך להכיר
אדמה – אופייני לשמנים שהופקו מזיתים שנאספו מהקרקע או עם בוץ שנשטפו. יכול לפעמים להיות קשור עם טעם מעופש.

גולמי – אופייני למקצת השמנים, שכאשר טועמים אותם מרגישים הרגשה דביקה וסמיכה בפה.

גס, מחוספס – הרגשה אופיינית של מקצת השמנים. כאשר טועמים אותם מייצרים הרגשה של חסימה.

חריפות – תחושת חריפות האופיינית לשמנים שהופקו בתחילת העונה, ובמיוחד מזיתים לא בשלים.

ייני חומצי – טעם אופייני למקצת השמנים, מזכיר יין או חומץ. נוצר בזמן ייצור חומצה אצטית.

ישן – אופייני לשמנים שנשמרו תקופה ארוכה באחסנה או באריזות.

מחומם – אופייני לשמנים שנוצרו עקב חימום יתר, או כאשר העיסה מעורבבת בחום בתנאים לא מתאימים.

מחומצן – אופייני לכל השמנים והשומנים שחל עליהם תהליך האוטו אוקסידנציה הנוצר בגלל מגע ממושך ארוך עם אויר. טעם לא נעים שאינו ניתן לתיקון.

מטאלי – מתכתי המזכיר מתכת. אופייני לשמנים שהיו במגע ארוך ובתנאים לא מתאימים עם ממרחי מזון או משטחים מתכתיים.

מלוח - הופק מזיתים שנשמרו בתמיסות מלח.

מי עקר – טעם אופייני של שמן המתקבל בגלל הפרדה גרועה בדקנטר ובשל מגע ארוך עם מי עקר (מי נקז).

מעופש, מסריח – טעם אופיני שהושג מפירות שנשמרו בערמות והחלה בהם חסימה (פרמנטציה) מתקדמת.

מרירות – טעם אופיני של שמנים שהופקו מזיתים ירוקים או זיתים בשלב שינוי הצבע. יכול להיות טוב, על פי העוצמה.

משומן – הופק בבית בד שעקבות של פטדוליים שמן או שמנים מינרלים לא הוסרו מהמכונות.

משקע בוצי - אופייני לשמנים ממוחזרים מהמשקעים שבתחתית המיכלים.

מתוק – טעם נעים, לא בדיוק של סוכר. נמצא בשמנים שהחריפות המרירות והחסימה אינם דומיננטיים בהם.

נגוע בזוחלים – אופייני לשמן שהופק מזיתים שנתקפו ברימות של זבוב הזית.
סבוני – טעם היוצר תחושה בהרחה ובטעם, המזכירה סבון.

עדין – תכונותיו הארגונולפטיות חלשות בגלל איבוד התרכובות הארומטיות.

עובש – אופייני לשמנים מזיתים שפטריות ושמרים התפתחו עליהם בגלל אחסנתם בערמות, בתנאי לחות, כמה ימים.

עלים ירוקים – הופק מפירות ירוקים מאוד או מפירות שנגרסו עם עלים וענפים.

עשבוני – אופייני לשמנים מיוחדים המזכירים עשב שכוסח באחרונה.

פירותי – מזכיר ריח של זיתים ירוקים בשלים ולא בשלים.

צמח מלעניאל החופה – אופייני לשמנים שהופקו מזיתים שטופלו ברפידות חדשות. זה שונה אם הוכנו הרפידות אספרטו ירוקות או יבשות.

רסק תפוחים – אופייני לשמן המזכיר ריח של רסק תפוחים.

רפידת לחץ – אופייני לשמן שהופק מזיתים שהופעל עליהם לחץ בעקלים מלוכלכים עם עקבות פרמנטציה.

שחת מסופא – אופייני לשמנים שנוצרו מפירות שיובשו. מזכיר פחות או יותר עשב יבש.

שרוף - אופייני לשמנים שנוצרו עקב חימום יתר, או כאשר העיסה מעורבבת בחום בתנאים לא מתאימים.

שקד – מופיע בשתי צורות: שקדים טריים או שקדים יבשים שאפשר להתבלבל ביניהן לבין תחילת עיפוש.

תפוח – מזכיר טעם של תפוח.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10