אוכל
המלצה: עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג
 "לעשות מתוקים ולשמח אנשים". נטלי לוין   צילום : טמיר כהן 
הכירו את נטלי לוין, סטודנטית שלקחה את תחום האפייה צעד אחד קדימה ופתחה בלוג שכולו מתוקים מרהיבים שיגרמו לכם להצמד למסך ולחייך. וגם: מתכון פשוט לעוגת שוקולד מרשימה עם טראפלס

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

לבלוג של נטלי לוין הגענו כבר בשנה שעברה כשחיפשנו מתכון מנצח לפחזניות. כאלה שלא תהיינה פחוסות אלא אווריריות ותפוחות ומלאות בקרם קטיפתי עשיר (אפשר למלא גם בגלידה או קצפת). ואכן מצאנו! המתכון בבלוג נכתב בצורה פשוטה ומפורטת והתמונות נראו כאילו נלקחו מספר מתוקים מקצועי. אז הפשלנו שרוולים, ערבבנו, הקצפנו, קיפלנו ואפינו ולהפתעתנו הפחזניות יצאו טעימות ומושלמות בדיוק כמו בתמונה.

 

מאז, שמרנו את סוד הפחזניה (ושאר סודות המתכונים האחרים) וקצרנו את המחמאות מבלי לגלות לאיש על הפוסטים המתוקים. אחרי שנה, הגענו למסקנה שהגיע הזמן שגם אתם תצללו לתוך עולם המתוקים של נטלי. תוכלו למצוא שם לא מעט עוגות שוקולד, עוגיות מיוחדות ושאר קינוחים מתוקים אבל גם קישים מלוחים עם פטריות, בצל, גבינות וועוד מגוון רעיונות יצירתיים. אז איך הכל התחיל? איזה מתכון קיבל הכי הרבה תגובות? ואיך מכינים עוגת שוקולד מרשימה עם טראפלס? התשובות לפניכם. 

איך הכל התחיל?

הרעיון היה לרכז את כל המתכונים שלי (וגם כאלה שלא) במקום אחד, עם תמונות, הערות ותוספות שתמיד יש לי. עם הזמן התפתחה גם אהבה לחלק של הצילום, וכיום אני משקיעה הרבה יותר בצילומים, ואף עברתי קורס צילום מזון.

 

מה הסטייה הקולינרית שלך?

האמת שאחד הדברים שאני הכי אוהבת זה בכלל פתי בר ואני טובלת אותם בקפה בכל הזדמנות. בן זוגי תמיד צוחק עלי שהבית מלא במתוקים מעשה ידיי, ובסופו של דבר זה מה שאני הכי אוהבת עם הקפה.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לך אף פעם?

כל מה שקשור בשמרים. קראנצ'ים, עוגות שמרים ביתיות, בריושים. אני מכורה לריח של השמרים ומכינה כל פעם בטעמים אחרים. אני מאוד אוהבת את ההתעסקות עם שמרים, החל מתהליך ההכנה וכמובן האכילה בסוף.

 

הפוסט שעשה הכי הרבה כניסות/באזז?

הפוסט הכי פופולרי בבלוג הוא קראנץ שמרים. לדעתי בעיקר כי הוא מסביר צעד אחר צעד את כל קיפולי הבצק, וגם מושקע מאוד מבחינת התוכן.

 

מה לעולם לא תאכלי?

כל מה שקשור באניס, לא יכולה לסבול את הטעם ואת הריח שלו.

 

המסעדה האהובה עליך?

קופי בר ביד חרוצים, תמיד מנחמת ומנצחת מבחינת השירות והאוכל. האווירה שם מיוחדת מאוד ומרגישה מאוד חו"ל, ולמרות הצפיפות יש משהו מאוד ביתי ונעים שעושה חשק לחזור שוב ושוב.

 

בלוג אוכל אחר שתרצי להמליץ עליו?

הבלוג שאני תמיד מסתכלת בו בתאווה הוא בכלל של בחורה צרפתייה שגרה בארה"ב, והיא גם צלמת, סטייליסטית מזון וקונדיטורית. היא עושה דברים מדהימים והצילומים בבלוג מרהיבים ומכסים את מסך המחשב שלי בריר בכל פעם מחדש. בארץ אני מאוד אוהבת את הבלוג של יובל "פשוט מבשל פשוט", שמביא הסברים מפורטים לתהליכי העבודה, עם מתכונים מעניינים וכתיבה נפלאה.

 

המלצה שלנו:

בקרו בקטגורית החגים המגוונת שכוללת עוגות גבינה וקישים לשבועות, סופגניות תפוחות לחנוכה, שלל עוגות מיוחדות לפסח ועוד הפתעות מתוקות שמתאימות גם לימי חול.

 

  • בלוג המתוקים של נטלי הוא חלק מ"בלוג על" המכונה שמנמנ.ים ובו חבורה של 5 בלוגרים מתחום האוכל כשלכל אחד "התמחות" במשהו ספציפי: בישול, ביקורת מסעדות, אלכוהול ואפייה. נטלי אמונה על החלק של האפייה והמתוקים, ולעיתים חוטאת בביקורת מסעדות.

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי לפנק אתכם במתכון מתוך הבלוג - עוגת שוקולד וטראפלס - פשוט פשוט אבל מרשים.

 

מלכת היופי של עוגות השוקולד נטלי לוין. מתוך הבלוג

העוגה הזאת, כמו הרבה עוגות נוספות, נולדה במקרה. קיבלתי טלפון בשעות הערב המאוחרות "צריך עוגה למחר בצהריים, דחוף". לא פשוט, אבל גם לא כזה נורא. חושבים, חושבים, מה עושים מה עושים? עוגת שוקולד! בחושה אמיתית, נימוחה ומעודנת, שאוצרת בתוכה שוקולד וקקאו איכותי, מה כבר יכול להיות רע?

 

עוגות שוקולד הן עוגות חביבות עלי במיוחד. לרוב מדובר בעוגות פשוטות למדי, של ערבוב מהיר, זריקה לתבנית ואפייה, הכי "מסובך" שיכול להיות בעוגת שוקולד זה להקציף ביצים, וגם את זה אני עושה במיקסר, אז ללא ספק זוהי הבחירה הנכונה כשצריכים להכין משהו מהיר וטעים.

אז הכנתי עוגת שוקולד פשוטה, טעימה ועסיסית. בזמן שהיא נאפתה לה בתנור כבר התחלתי להכין לה ציפוי שוקולד איכותי, שמכיל בתוכו גם קצת אספרסו (אין על השילוב של קפה ושוקולד לטעמי). במקרה היו לי טראפלס במקפיא, אז מהר מאוד החלטתי שהם יהיו השכבה העליונה של העוגה, ויצאה עוגה מרשימה ושוקולדית להפליא.

 

אמנם את הטראפלס כדאי להכין כמה שעות קודם, אבל גם טראפלס מכינים במהירות, ורק צריך לחתוך אותם לריבועים אסטטיים, והם הופכים לשכבה שוקולדית ענקית על עוגה פשוטה, שנהפכת בן רגע למלכת היופי של עוגות השוקולד. במידה ואין לכם טראפלס, או שסתם פחות בא לכם להתאמץ, פררו רושה קצוץ גס (בסכין או בפולסים במעבד מזון) לגמרי יעשה את העבודה.

הכנת הטראפלס:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת. ברגע שהשמנת רותחת יוצקים אותה על השוקולד המריר וטורפים יחד עד קבלת תערובת שוקולד אחידה ומבריקה. מוסיפים את הברנדי תוך כדי ערבוב.

 

יוצקים את התערובת לתבנית קטנה מרובעת (תבנית מרובעת בגודל 20X20 או בנפח דומה), ומצננים במקרר. לאחר שהתערובת התקשתה לחלוטין חותכים לריבועים קטנים בגודל 1X1 (אפשר קצת יותר גדול או קצת יותר קטן, לפי העין). מצפים את הטראפלס במוכנים בקקאו. אני מוצאת שהדרך היעילה ביותר לעשות זאת, זה פשוט להניח את הטראפלס החתוכים בקופסא עם מכסה, להוסיף את הקקאו ולנער היטב (כשהקופסא סגורה כמובן). שומרים את הטראפלס במקרר עד השימוש.

 

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל175 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 סמ'. בקערה מערבבים יחד סוכר, שמן, חמאה מומסת, ביצים, מלח, יוגורט ותמצית וניל לתערובת אחידה. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.

 

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ30-35 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים את העוגה לחלוטין.

 

הכנת הציפוי:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת והקפה. יוצקים את תערובת השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. יוצקים את הקרם על העוגה ומצננים לחלוטין.

 

הרכבת העוגה:

מעל העוגה מסדרים טראפלס, עד שפני העוגה מכוסים לגמרי.

 

אופציה: ניתן לעשות "גדר" שוקולד מסביב לעוגה (כמו בתמונות): ממיסים 100 גר' שוקולד מריר. לוקחים שקף לעוגה (ניתן לקנות בכל חנות מתמחה) ויוצקים עליו את השוקולד המומס. משטחים בעזרת פלטה/ קלף לשכבה די דקה של שוקולד. את השקף מניחים מסביב לעוגה ומהדקים. מצננים לחלוטין ומורידים את השקף. נוצרת "גדר שוקולד".

 

העוגה שתקצור אינספור מחמאות מהאורחים נטלי לוין. מתוך הבלוג

לעוגת שוקולד:

100 מ"ל שמן צמחי

100 גר' חמאה מומסת

3 ביצים

400 מ"ל יוגורט בטעם טבעי (2 מיכלים)

300 גר' סוכר

קורט מלח (לא לותר!)

חצי כפית תמצית וניל אמיתית

80 גר' קקאו איכותי

200 גר' קמח לבן (כוס וחצי פחות כף)

שקית אבקת אפייה

 

לטראפלס שוקולד - ברנדי:

125 מ"ל שמנת מתוקה

250 גר' שוקולד מריר איכותי

2 כפות ברנדי מאיכות טובה

2 כפות קקאו לציפוי

 

לציפוי שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר

125 גר' שמנת מתוקה

כף קפה נמס מאיכות טובה/ מנת אספרסו

 

מכינים טראפלס בכמה דקות ספורות נטלי לוין. מתוך הבלוג

הערות, הארות ותוספות:

  • ניתן לעשות את העוגה עם טראפלס בכל טעם שרוצים: פירות יער, שוקולד לבן, קפה, ברנדי, הל, נענע וכו'. וכמו שכבר אמרתי, אם אין חשק להשקיע בטראפלס אפשר לקשט גם עם פררו רושה.
  • בעיני העוגה יפה יותר עם גדר השוקולד מסביב. זה הופך להיות מעין "בריכת שוקולד".
  • העוגה טעימה ועשירה מאוד בטמפ' החדר ולא כשהיא קרה לחלוטין.
  • ניתן לשמור את העוגה כ4-5 ימים במקרר (סביר להניח שהיא תחוסל הרבה קודם).

 

פספסתם את ההמלצה הקודמת שלנו? בואו להתענג על בלוג שכולו מתכונים פשוטים עם תמונות מרשימות שמגרות את בלוטת הטעם - "אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח".

 

רוצים להמליץ לנו על בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10