אוכל
מתכון לפילה בקר עם פירה
 ארוחה מפנקת שתקצור אינספור מחמאות   צילום : יח"צ 
מנה מרשימה של פילה בקר עם ירקות מזוגגים ביין וסילאן על מצע פירה תפוחי אדמה

מצרכים:

2 מדליוני פילה בקר במשקל 120 גרם ליחידה

שמן זית

מלח

פלפל

 

מצרכים לירקות:

2 גזרים חתוכים למקלות

2 שורש פטרוזיליה

2 שורש סלרי

2 בצלים סגולים חתוכים לסירות

1 בקבוק יין אדום קברנה יבש

1 יין פורט מתוק

1 תרמיל הל

1 כוכב אניס

חצי כוס סילאן תמרים

2 גבעולי טימין

 

אופן ההכנה:

- מטגנים קלות את הירקות בשמן זית, לאחר מכן מוסיפים את היין, הפורט וסילאן התמרים.

- מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עם כוכב האניס וההל ומניחים בצד עד שיתקרר מעט. 

- משמנים את הפילה בקר בשמן זית מלח פלפל ומניחים על הגריל (אפשר גם מחבת פסים) עד לדרגת עשייה רצויה.

- הגשה: מניחים את ירקות השורש במרכז הצלחת, מעל את פילה הבקר ומעט מהנוזל של הירקות.

- ניתן להוסיף בצל ירוק מסולסל ופירה תפוחי אדמה.

 

המתכון באדיבות שף רני אלבז ממסעדת suprra באשדוד

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

מתכון למפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לשניצל תירס ביתי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10