אוכל
המלצה: GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים
 כל הדברים הטובים קורים במקרה. רוני טגנסקי וצחי אביב    צילום : אלדד מאסטרו ורוני טגנסקי 
יש להם חלום זהה, מאכל דומה שלעולם לא יאכלו וחיבה משותפת לתענוגות המטבח. בואו להכיר את צחי ורוני שכמו כל דבר טוב התחילו את הדרך בפגישה מקרית שהולידה את הבלוג המקסים הזה. וגם: מתכון משגע וקל להכנה של אצבעות שום מתובלות עם אופציה לשדרוג

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

GourmeTel-Aviv, או בשם היותר אהוב עלינו - צחי ורני מבשלים, הוא בלוג אוכל שמרגיש כמו המטבח הפרטי שלכם (בתנאי שאתם כאלה שאוהבים לבשל). יש בו מתכונים פשוטים (ברובם) ותמונות ביתיות שלא עברו טיפול אגרסיבי בפוטושופ, ולטעמנו, הוא בעיקר מייצג את המטבח הישראלי. זה שמשלב דגים חריפים עם מרק קניידלעך, נודלס מוקפץ עם לזניה איטלקית ועוגיות אלפחורס לצד עוגת מוס שוקולד. כור היתוך קולינרי.

 

הבלוג, החל את דרכו בתפוז, שם הוא נקרא - אוכל וחיות מבית טוב, וכלל אינספור מתכונים כשהטובים והבולטים בינהם היו מהמטבח הטריפוליטאי. עם המעבר לבלוג עצמאי שונה השם, העיצוב הפך לנקי וידידותי, נפתח דף מעריצים בפייסבוק (שווה להכנס ולהצטרף) והמתכונים הועברו למיקומם הנוכחי (אם כי נדמה שחלק מהם טרם עברו למעונם החדש).

אז איך בעצם הכרנו את הבלוג? זה התחיל כשחיפשנו מתכון לצ'רשי - מעין סלט דלעת מתובל שדומה במרקמו לגיבץ' האשכנזי ולמטבוחה המרוקאית. אחרי שהכנו את המתכון הזה פעם אחת הבנו שיש כאן נוסחה מנצחת - הוראות הכנה ברורות, תמונות שמלוות את ההסברים ורעיונות מצויינים שליוו את המתכון - הוא באמת הולך מצוין עם קוסקוס. עם הזמן, נוספו למחברת המועדפים שלנו עוד כמה מתכונים מהבלוג, כשהבולט מכולם היה המתכון לשבלולי שמרים וקינמון (אפשר לגוון עם שוקולד, חלבה, אגוזים ובעצם כל מה שאתם אוהבים) ולא לשווא נקרא המתכון בבלוג - עוגת שמרים הישר מגן עדן.

 

נעים להכיר

צחי אביב - מוכר יותר ברשת בתור bigjack. בן 46 גרוש ואבא לאלון ואוהד, מנהל טכני בחברה ליבוא ציוד תעשייתי לענף המאפיות. אף פעם לא למדתי בישול אבל כנראה שזה היה תמיד בדם שלי. לבשל ממש התחלתי אחרי הצבא כשחייתי בארה"ב והתגעגעתי לאוכל של אמא. לפני כעשור הגעתי במקרה לפורומי האוכל ומשם הדרך היתה קצרה לבלוג הראשון שלי. אוהב מאד כשאנשים נהנים מהבישול שלי ומקווה יום אחד לפתוח מקום משלי.

 

רוני טגנסקי - בת 42, גרושה ואמא של ריף וסיאם. מנהלת את נטורליס, עסק משפחתי לייבוא ומכירת תוספי תזונה. למרות שלמדתי את תחום הקונדיטאות בצורה מסודרת, מעולם לא עסקתי בזה לפרנסתי, ובשנים האחרונות אפייה ובישול משמשים אותי רק כתחביב ופינוק לאנשים שאני אוהבת. מקווה להגשים את החלום באחד מן הימים ולפתוח מקום משלי.

איך הכל התחיל?

לכל אחד מאיתנו היה בלוג אוכל עצמאי, ובאותו הזמן ניהלנו יחד פורום אוכל בתפוז, שם הכרנו. לאחר שפרשנו מניהול הפורום ומתפוז החלטנו לחבור יחד ולהקים בית אחד שירכז את כל המטעמים שלנו.

 

מה הסטייה הקולינרית שלכם?

צחי - הראשונה היא חומוס על שלל גרסאותיו (כולל הגרסה שלי). השנייה היא בשרים, מכל המינים והצבעים כולל חלקי הפנים והשלישית היא פירות ים בכלל וסרטנים בפרט.

רוני - שוקולד מריר ורצוי כמה שיותר.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לכם אף פעם?

צחי - אוכל טרפוליטאי.

רוני - שוקולד מריר.

 

מה לעולם לא תאכלו?

צחי - רגל קרושה.

רוני - מיונז או רגל קרושה.

 

המסעדה האהובה עליכם?

צחי - לרוב אני מתאכזב במסעדות, היחידה ששם אני תמיד נהנה היא ה"סוהו" בראשון לציון.

רוני - בשנים האחרונות אני לא מרבה לאכול במסעדות אבל אני אוהבת מאוד את מסעדת גוצ'ה.

 

בלוג אוכל אחר שתרצו להמליץ עליו?

בייגלה. ומילה אישית שלנו, אנחנו בהחלט מצטרפים להמלצה ומזמינים אתכם לקרוא קצת על שני האנשים המדהימים מאחורי הבלוג.

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי לפנק אתכם במתכון מתוך הבלוג - אצבעות שום מתובלות.

אצבעות שום מתובלות. כל כך קל להכנה שפשוט חבל לפספס מתוך הבלוג

אצבעות שום מתובלות - GourmeTLV

מי שלא מכין את המתכון הזה הוא פשוט פראייר. זה בצק שכל כך קל להכנה וכל כך קל להתעסקות שפשוט חבל לפספס. אגב, הבצק מעולה גם לפיצה.

 

מצרכים לבצק:

6 כוסות קמח
1 גביע יוגורט דנונה 3%
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
1 ביצה
3 כפות שמן זית
כחצי כוס מים
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות גדושות תערובת עשבי תיבול "בלאדי" (קניתי ב"לגעת באוכל")
2 כפות שום כתוש (אפשר גם מהקפוא)
1 כף קצח

 

לציפוי:

רבע כוס שמן זית
1 כף שום כתוש (אפשר גם קפוא)
מלח גס

אופציה לתוספת לציפוי: שבבי פרמז'ן

 

מפזרים מלח גס, מתפיחים ולתנור מתוך הבלוג

אופן הכנה:

1. מערבלים 5 דקות במיקסר, ביד או באופה לחם על תוכנית בצק: קמח, יוגורט, שמנת, ביצה, מים, שמרים, סוכר ומלח. אמור לצאת בצק רך וגמיש ודי דביק, אם צריך מוסיפים מעט מים.

2. מוסיפים שמן זית, תערובת בלאדי, שום כתוש וקצח. ממשיכים ללוש לפחות עוד 5 דקות.

3. מקמחים מעט את הבצק ואת הקערה ומכסים במגבת לחה, מתפיחים 40 דקות (או לילה במקרר), מוציאים אויר ומחלקים ל-3 חלקים.

4. מכדררים כל חלק לכדור ומשהים 5-10 דקות למנוחה על משטח מקומח. מקמחים נייר אפייה ומרדדים כל כדור בצק לעובי של מעט פחות מסנטימטר אחד.

5. חותכים בעזרת גלגלת פיצה לאורך באמצע הבצק ושוב לרוחב לרצועות של 2-3 סמ'. אם הבצק חזק ומתכווץ בחזרה בזמן הרידוד פשוט תנו לו עוד 5-10 דקות מנוחה.

6. מגדילים מעט את הרווחים בין רצועות הבצק ומעבירים את הנייר עם הבצק בעדינות לתבנית האפייה.

7. מערבבים את שמן הזית והשום בצלוחית ומברישים את התערובת על רצועות הבצק. מפזרים מלח גס ואם רוצים גם פתיתי פרמז'אן מעל רצועות הבצק.

8. משהים את רצועות הבצק המוברשות כחצי שעה לתפיחה.

9. אופים בתנור חם במצב "טורבו" כ-10 דקות לכל תבנית עד להזהבה קלה.

 

אם רוצים להתפרע:
מטגנים מעט בשר טחון בטיפת שמן זית ומתבלים במלח וכמון. משטחים עם האצבעות את המרכז של רצועות הבצק ומפזרים במרכז כף של בשר (בדיוק טיגנתי בשר טחון לפסטה המתובלת ואמרתי לעצמי שמה כבר יכול להיות רע אם אשדך אותו לחלק מהבצק).

- אפשר להקפיא ולהפשיר על השיש או לחמם בתנור - טוסטר אובן (לא במיקרו).

 

אצבעות שום עם בשר מתובל מתוך הבלוג

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10