אוכל
מתכון לקיפוד שוקולד
 קיפוד שוקולד. הכוכב של הארוחה   צילום : יח"צ 
דודו אוטמזגין מכין עוגה מיוחדת ומרשימה עם תחתית של בראוניז שוקולד, מוס שוקולד אוורירי וציפוי של נטיפי שוקולד

מצרכים לבראוניז:
3 (150 גרם) ביצים
1+1/4 כוס (240 גרם) סוכר
1 חבילה (200 גרם) חמאה רכה
150 גרם שוקולד
2/3 כוס (100 גרם) קמח

 

מצרכים למוס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה רכה
500 גרם שוקולד מריר 72%
10 חלמוני ביצה (200 גרם)
10 חלבוני ביצה (300 גרם)
2 כפות (30 גרם) סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

 

אופן הכנה:
1. לבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל.
2. מערבבים את הביצים, הקמח והסוכר במטרפה ידנית.
3. מוזגים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 26.
4. אופים בטמפ' 175 מעלות 25 דקות.
5. למוס: ממיסים את החמאה על הגז ומוסיפים את השוקולד המריר. לאחר שהשוקולד נמס בחמאה מוסיפים את החלמונים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד.
7. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
8. מערבבים את תערובת השוקולד לתוך תערובת קציפת החלבונים.
9. הרכבת העוגה: יוצקים את המוס לתבנית בצורת חצי כדור בקוטר 26 ומניחים מעל את תחתית הבראוניז ומקפיאים למשך 6 שעות.

 

קישוט - קיפוד שוקולד


מצרכים:
200 גרם שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד חלב

 

אופן הכנה:
1. מרתיחים את השמנת בסיר על הגז.
2. מניחים את השוקולד בקערה ויוצקים לתוכו את השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות.
4. לאחר קירור, משחררים את העוגה מהתבנית לוקחים פלטה, מוציאים עם הקצה מעט שוקולד ומדביקים אותו על העוגה ומושכים ליצירת שפיץ.
5. ממשיכים כך על פני כל העוגה.

6. מקררים לפני ההגשה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון למוס שוקולד מריר

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10