אוכל
המלצה: בייגלה - אוכל, אנשים והרבה אהבה
 "סופסוף הבנתי מה זה לאהוב מישהו יותר מאשר את עצמך" נעמה פלד ודודי כליפא   צילום :  
הכירו את נעמה ודודי שכבר כמה חודשים עושים אהבה שמתחילה בזוגיות ונגמרת בצלחת. וגם: מתכון לקנלוני בטטות שמיימי שלב אחרי שלב כולל תמונות

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

לפני חודשיים המלצנו לכם כאן על הבלוג GourmeTel-Aviv, שלאחריו 2 דברים חשובים קרו. אצבעות השום מהכתבה לא הפסיקו לככב אצלנו במטבח והמלצת הבלוג שלהם הפכה כמעט מיד גם להמלצה חמה שלנו. איך זה קרה אתם שואלים? פשוט, קוראים לזה אהבה ממבט ראשון, או במקרה הזה - מקריאה ראשונה. כי איך אפשר שלא להתאהב אחרי שקוראים את חלק ה"אודות" הכל כך מרגש ששני המחוננים רגשית האלה כתבו על עצמם.

 

בייגלה, הוא ביתם החם של נעמה פלד, דודי כליפא ועוד אלפי חברים שחולקים ביחד איתם את מנעמי החיים, חוויות היומיום והגיגי הניסיון והחכמה. הקבוצה שלהם בפייסבוק, שמונה כיום 11,450 (!) 'אוהבים', כבר הפכה למקום מפגש לכל מי שאוכל עושה לו נעים על הלב והבטן. ואנחנו בינהם. וטיפ קטן על הדרך: אם נתקלתם בסו אלן או באלוהימ אדירים (הטעות במקור) אל תתבלבלו, המשיכו לשוטט בבלוג ועד מהרה תבינו את הלקסיקון הפנימי והמיוחד של דודי, נעמה ושאר הסובבים.

 

לפני כחודש, ואחרי שהתוודאנו לבלוג המיוחד הזה, שוטטנו בבייגלה בחיפוש אחר מתכון שישבה את ליבנו ויצליח לעורר בנו חשק להכנס למטבח. כמעט מיד נתקלנו בתמונה של עוגה שנראתה רכה ומלאה בטעמים עסיסיים של פרי. הייתה זו עוגת טחינה עם שקדים ותמרים (אנחנו המרנו בשזיפים) שנאפתה אחרי משחק מקדים ברחובותיה של נצרת. שעה אחרי, כשפירורי העוגה הלחים נותרו על הצלחת, ידענו באופן סופי שההמלצה שלנו חייבת לעבור הלאה גם אליכם.

אז איך הכל התחיל, מה הפ'טיש  שלהם באוכל ואיזה מאכל לעולם לא יאכלו, הכל לפניכם.

 

נעים להכיר

דודי - בישול ואוכל הם לגמרי תחביב, גם כתיבה. פרשתי מעבודה לפני כ 14 שנים כדי להנות מהחיים, והרי בלתי אפשרי להנות מהם בלי אוכל. בין היתר אני גם כותב על גולף בהארץ ובדה מרקר.
נעמה - מעולם לא למדתי לבשל, אבל גדלתי בבית שהאוכל וההתרחשות במטבח היו המרכז. כילדה הקצפתי ודחפתי ידיים לקערות של אמא שלי ועמדתי ליד אבא שלי כשבישל מאכלים מהמטבח העירקי. עד לפני זמן לא רב הייתי סמנכ"ל תוכן באתר אינטרנט גדול והיום אני בעיקר כותבת ומטיילת וחופשת באופן רציני.

 

איך הכל התחיל?

הבלוג נולד מאהבה. אהבה שלנו לאוכל, לאנשים, לטיולים, למקומות יפים וכמובן אחד לשני. נסענו לטיול בירושלים, הסתובבנו בשוק, טעמנו גבינות אצל אלי באשר, אכלנו ארוחה מקסימה במחנ'יודה והחלטנו שעל פנינים כאלה חייבים לרוץ ולספר לחבר'ה, וכך היה.

 

מה הסטייה הקולינרית שלכם?

דודי - אם אני נתקל במשהו חדש שאני אוהב אני יכול לאכול אותו כל יום עד שהוא נמאס לי. פעם הייתי בבאלי וטעמתי את המי גורנג (אטריות מוקפצות) שלהם. במשך שבוע שלם המי גורנג כיכב לי בכל ארוחת צהרים וערב.
נעמה - אני הרוסה על שוקולד ובמיוחד על בונבונירות, אותן אני אוכלת בתשומת לב יתרה. חוץ מזה, גם אני כמו דודי יכולה לאכול מנה שאני אוהבת בוקר, צהריים וערב. בענין הזה הסטיות שלנו מסונכרנות באופן מושלם.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לכם אף פעם?

דודי - אוכל סיני, אבל לא כזה שמגישים כאן בארץ.
נעמה - דים סאם ואוכל עירקי. אם יש משהו שאני מוכנה לאכול תמיד, ללא קשר למצב הרעב שלי זה הטבית של אבא שלי.

 

הפוסט שעשה הכי הרבה כניסות?

טירמיסו - עוגה בת זונה. ככל הנראה הסיפור על קיריל, בן לנערה עובדת והמתכון, הם שילוב מנצח. והעוגה מומלצת בחום וגרפה מחמאות, אז אחרי שאתם קוראים את הסיפור על קיריל, נסו את העוגה. לא תצטערו.

מה לעולם לא תאכלו?

דודי - חיות מחמד ובני אדם. על השאר יש מה לדבר.
נעמה - ביצים חיות, נוזליות וריריות. יש לי ענייני ביצים, אני לא אוכלת אף פעם חביתה שלא אני ערבבתי בה את החלבון והחלמון. חוץ מזה גם גפילטע פיש ורגל קרושה. השאר הולך, גם בני אדם.

 

המסעדה האהובה עליכם?

דודי - בניו יורק, פיטר לוגר. בהונג קונג, הונאן גרדן. בארץ, אכשהו אני תמיד חוזר לג'ירף, אולי בגלל שרימון הוא חבר שלי.
נעמה - בהונג קונג היתה לי מסעדת בית קטנה, ברחוב קיין. כמעט בכל צהריים הייתי אוכלת שם. היה שם בעל בית שתמיד שמח לראות אותי ומעל שלל כופתאות דים סאם הוא היה מספר לי על המשפחה והמאהבות שלו. הייתי חוזרת לשם עכשיו. בארץ אני אוהבת את סאקורה, שרימפס האוס בחיפה ואת אחד העם טפאס בר. בשלושתן אני מרגישה בבית.

 

בלוג אוכל אחר שתרצו להמליץ עליו?

דודימתכונים שנראים טעימים של מיטל שרון ונדב מרדכי, בלוג זוגי טוב, מושקע ובגובה העיניים.

נעמה - אני מתה על סאנוק ועל ביסים. סאנוק בגלל ניחוח המזרח, לשם אני מתגעגעת וביסים בגלל הצילומים והמתכונים הישימים.

 

אז אחרי שהכרתם את הזוג המיוחד מאחורי בייגלה, פינקנו אתכם בקליפ קצר ומרגש שמתמצת בתמונות את המסע הקולינרי של נעמה ודודי ואת המעבר של בית בייגלה מקיסריה לתל אביב.

אז אחרי שהתרגשתם, נהנתם וראיתם אינספור תמונות של אוכל, הגיע הזמן לדבר האמיתי - מתכון מעולה לקנלוני בטטות מוקרם. הכינו את החומרים, יוצאים לדרך.

  • בפוסט המקורי בבלוג ישנו סיפור מקדים ומעניין שמפאת אורכו אנחנו משאירים לכם לקרוא אותו במקור.

 

 

קנלוני במילוי בטטות וגבינות

 

חומרים:

חבילת קנלוני (נעמה השתמשה בנהדרים של דה צ'קו)

שלש בטטות מבושלות ומעוכות לפירה

150 גרם קשקבל מגוררת

150 גרם פטה עיזים מפוררת

150 גרם מוצרלה מגוררת

2 בקבוקי שמנת מתוקה

1 גליל פרומעז

מוצרלה מגוררת לקישוט

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  • צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפיה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ'ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
  • הכנת המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הפטה והמוצרלה וחצי בקבוק שמנת מתוקה (אפשר במקום חמאה מומסת, אבל בעיניי השמנת המתוקה עדינה יותר).
  • הוסיפו מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת וערבבו.

  • תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג (חיבור) של החומרים.

  • בעזרת שק זילוף (אם אתם מקצוענים) או שקית סנדוויצ'ים (אם אתם פרטצ'ניקים כמוני) הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשניה.

  • עירכו את הגלילים בתוך התבנית. ניתן ואף מומלץ לערוך אותם בשתי קומות. זה תורם לעסיסיות המנה.

  • שיפכו בקבוק וחצי של שמנת מתוקה על הגלילים. המליחו מעט.

  • קשטו בפרוסות פרומעז ובמעט גבינה מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).

  • אפו בחום בינוני עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).

  • כדאי לתת לקנלוני להצטנן כחצי שעה לפני ההגשה.

 

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

Room for Dessert - עולם הקינוחים של מירי

מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10