אוכל
מתכון לתבשיל עדשים בסגנון ים תיכוני
 תבשיל עדשים עם עגבניות שרי, עשבי תיבול וצנוברים   צילום : יח"צ 
צבעוניות משגעת, טעם מיוחד ושלל מרקמים - סלט עדשים שחורות עם ירקות, עשבי תיבול וצנוברים

מצרכים ל-6 מנות:

250 גרם עדשים שחורות או ירוקות

2 בצלים סגולים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון מלימון אחד

10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות

5 כפות צנוברים קלויים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

5 ענפי נענע קצוצים

5 ענפי בצל ירוק קצוץ

5 כפות שמן זית איכותי

רבע כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
  • מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית, מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות.
  • מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית. מגישים כתבשיל חם או קר.
  • הצעת הגשה: מעטרים את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.

 

המתכון באדיבות שפית בל קפצן לסוגת.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה

אנטיפסטי ברוטב ויניגרט

סלטים טריפוליטאים

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10