אוכל
הסודות מאחורי הבזיליקום
 בזיליקום או בשמו העברי ריחן   צילום : Getty Images 
יש לו צבע ירוק מהפנט וריח שאי אפשר להישאר אדישים אליו. קבלו את הבזיליקום או בשמו השני - ריחן. התבלין שמשתלב נהדר בפיצות, פסטות ושלל רטבים

בזיליקום, הידוע גם בשם "ריחן", בא מן המילה "באזילוס", שמשמעותה ביוונית, מלך, וכשמו כן הוא, מלך מלכי התבלינים. בעברית שמו ריחן על שום ריחו הכל כך יחודי ודומיננטי שאין שני לו. קיימים מספר מינים של צמחי ריחן כאשר הנפוץ בניהם הוא הריחן המצוי.

 

שימושים:

הריחן אהוב במיוחד במטבח האיטלקי, צרפתי, הים תיכוני והתילאנדי. השימוש הנפוץ ביותר בצמח נעשה לצורך הכנת רוטב פסטו, שמשדרג כל מנה ומקפיץ כל פסטה. עוד עושים שימוש בריחן לצורך הכנת סלטים, פשטידות, מאכלי גבינות, נקניקים, בצקים, רטבים שונים, תיבול דגים וכדומה. כמו כן, מרבים לעשות שימוש בריחן לקישוט ומתן צבע למאכלים שונים.

 

סגולות רפואיות:

הריחן מסייע לטיפול באיזון לחץ הדם, שיעול, כאבי חניכיים, ריפוי דלקות גרון, הורדת חום, הקלה וטיפול במחלות עור וטיפול בעקיצות חרקים. הוא ידוע כמעודד הזעה, קוטל תולעי מעיים, מגביר תנובת חלב ומשרה רוגע ושלווה. רק לשם דוגמה, אם תרצו לטפל בשיעול או בדלקת גרון טורדנית, סחטו את נוזל עלי הריחן הטריים, הוסיפו מעט דבש ושתו סירופ טבעי ובריא, שיסייע לכם להחלים מהר.

 

סודות התבלין:

  • שמן הריחן דוחה חרקים וקוטל זחלים. בעבר אף נעשה בו שימוש לצורך שאיבת הערס מעקיצת חרקים.
  • ניתן להשתמש בעלי הריחן להכנת שטיפה לשיער, שתחזיר לו את הברק הטבעי.
  • הריחן מסייע להורדת רמות הסוכר בדם.

 

מה נכין?

רוטב פסטו - מתאים לתיבול דגים, פסטות וסלטים.

מצרכים:

2 חבילות בזיליקום טרי

3 שיני שום קלופות

רבע כוס צנוברים

חצי כוס שמן זית

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)

2-3 כפות מים

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים ,פרט לשמן, במעבד מזון.
  • מוסיפים את השמן באיטיות תוך כדי עבודת המעבד.
  • אם המרקם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית.
  • לקראת סיום, מוסיפים 2-3 כפות מים קרים ומעבדים לשנייה נוספת.
  • מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם לחם טרי או כבסיס לרוטב.

 

* המידע המוצג נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

מחפשים עוד מתכונים עם בזיליקום ופסטו? נסו את אלה:

פסטה עם ברבוניות ופסטו

רביולי ברוטב רוזה ובזיליקום

לביבות פסטו וזיתים

פסטה ברוטב פסטו

עגבניות ממולאות עם פסטו

פסטה עם חצילים קלויים ובזיליקום

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10