אוכל
הסודות מאחורי הכמון
 מעשיר סלטים, מאפים ומרקים בטעם נפלא   צילום : Getty Images / אימאג'בנק 
הוא מזכיר במראה את הקימל, יש לו טעם חזק ודומיננטי ותמצאו אותו בשלל תערובות תבלינים מהעולם, החל מקארי ועד לגאראם מאסלה. בואו להכיר את הכמון, וגם: מתכון למאפה במילוי דלעת עם גרגירי כמון

הכמון, שמקורו במצרים, הוא צמח תבלין חד שנתי ממשפחת הסוככיים שמפרותיו מפיקים את תבלין הכמון המוכר לכולם. זרעיו של הכמון מאורכים, צבעם חום והם דומים בצורתם לזרעי הקימל. קיימים 3 סוגים עיקריים לכמון הנבדלים זה מזה בצבע, בטעם ובכמות השמן האתרי המופק מהם.

 

למקרה שלא ידעתם, תבלין הכמון מהווה חלק ממרכיבי הבסיס בתערובות תבלינים כמו הגאראם מאסלה ההודי, ראס אל חנוט המרוקאית, תערובת ברברה האיתיופית והחוואיג' התימני.

 

תנאי גידול: הכמון אוהב תנאי גידול חמים, חשיפה מלאה ומירבית לשמש וקרקע חולית ומנוקזת היטב. תנאים אלה מאפייים את המזרח התיכון ועל כן גידול הכמון נפוץ באזור זה.

 

שימושים: הכמון מצוי בכל מטבחי העולם אבל רווח במיוחד במטבח הים תיכוני, ההודי ,האתיופי והצפון אפריקאי. הכמון נהדר לתיבול סלטים מבושלים, חמוצים, גבינות תבשילי בשר שונים, מרקים, מאפים, קטניות וכדומה.

 

סגולות רפואיות: תבלין הכמון ידוע בסגולותיו כמסייע ומקל במקרים של שיפור תפקודי מערכת העיכול בכלל וכאבי בטן וגזים בפרט, במקרים של כאבי שיניים, ידוע כמעודד תאבון. כמו כן הכמון עשוי לסייע במקרה של הצטננות וגודש בסינוסים וכן כגורם משתן המסייע במקרים של בצקות והצטברות נוזלים בגוף.

 

סודות התבלין:

  • הכמון מכיל כמות גדולה של ברזל.
  • את אבקת הכמון יש להוסיף לקראת סוף הבישול בעוד שאת זרעי הכמון יש לטגן קלות טרם הבישול על מנת לפתוח את טעמם.
  • כמון מגביר את קצב חילוף החומרים בגוף וככזה מסייע בשמירה על הכוח בשרירים בזמן פעילות גופנית.

 

מה נכין?

מאפה מבצק שמרים במילוי קוביות דלעת, בצל וגרגירי כמון עם יוגורט מתובל בשום, לימון ושמן זית.

מצרכים לבצק:

2 כוסות קמח

1 כף שימרית

1 כף סוכר

4 כפות שמן זית

חצי כוס מים

כפית מלח

 

אופן הכנה:

מערבלים את חומרי הבצק במיקסר כחמש דקות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה.

 

מצרכים למילוי:

1 ק"ג דלעת

1 בצל

50 גרם שומן כבש קצוץ דק (או 2 כפות שמן זית)

2 כפיות גרגירי כמון

מלח ופלפל

כף סוכר חום

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל וחותכים את הדלעת לקוביות קטנות (אפשר בקוצץ ירקות)
  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
  • יוצרים מהבצק התפוח כדורים קטנים ומרדדים כל כדור לעיגול.
  • שמים כף מילוי במרכזו של כל עיגול בצק, אוספים וצובטים את שולי הבצק מעל למילוי בקפלים יפים.
  • מניחים את עיגולי הבצק בתבנית אפיה מרופדת בנייר.
  • מורחים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס.
  • אופים בתנור בחום של 190 מעלות במשך כחצי שעה.

 

מצרכים למתבל יוגורט:

2 כוסות יוגורט כבשים

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון

כף קליפת לימון מגורדת

2 כפות שמן זית

3 כפות נענע קצוצה

 

אופן הכנה:

מערבבים היטב ומגישים את המתבל לצד הלחמניות האפויות והחמות.

 

* המידע המוצג נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה.

 

מחפשים עוד מתכונים עם כמון? נסו את אלה:

מתכון לסלט פטריות חם 

מתכון לשקשוקה מהאגדות

תפוחי אדמה מתובלים

מאפה שמרים בוכרי

מתכון לכדורי בשר

מתכון לסלט גזר מרוקאי

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10