אוכל
כך תכינו מחזיקי מפיות מבצק סוכר
 הם ססגוניים, מקוריים והכי משדרגים    צילום : מיה אליס עיצובים מתוקים 
רוצים לשדרג את עיצוב השולחן ולהפוך אותו מ"סתם עוד אחד" למשהו מיוחד ושונה? מחזיקי מפיות צבעוניים ושובבים שעשויים כל כולם מבצק סוכר. מדריך בתמונות שלב אחר שלב

בפעם הבאה שאתם חוגגים יום הולדת, יום נישואים או את יום האהבה בארוחה חגיגית, קשטו את השולחן באמצעות מחזיקי מפיות (חבקים) עשויים בצק סוכר שיעטרו את המפיות ויהפכו את השולחן לססגוני, שונה ומיוחד.

 

חומרים:

כלי עם מעט מים

כלי עם קורנפלור

מערוך

מכחול

נייר אפייה

גליל קרטון רחב יחסית (ניתן להשתמש בגליל המצוי בנייר סופג שקיים בכל מטבח)

בצק סוכר צבוע בצבעים שונים

CMC

חותכנים בצורות שונות

סכין גלגלת

 

מרדדים את הבצק וחותכים רצועות ברוחב ובאורך שווה מיה אליס עיצובים מתוקים
  • עוטפים את הגליל קרטון עם נייר אפייה ומדביקים אותו עם חתיכה של סלוטייפ.
  • בוחרים צבע של בצק סוכר ומוסיפים לו מעט CMC (יחס של כחצי כפית לגודל של אגרוף בערך). ה- CMC יעזור להקשחת הבצק וכך הוא יהיה פחות שביר  כשניצור את מחזיק המפיות.
  • שמים מעט קורנפלור על משטח העבודה, בוחרים צבע של בצק סוכר ומרדדים אותו בעזרת המערוך לאורך, כך שהצורה המתקבלת היא מלבנית והבצק עצמו מרודד לעובי של כחצי סנטימטר.
  • חותכים בעזרת סכין גלגלת, רצועות ברוחב של כ 1.5-2 ס"מ ומוודאים שהרצועות ארוכות מספיק ומלפפות לחלוטין את הגליל. חותכים את הקצוות של הרצועות, כך שיהיו ישרות.
  • מניחים את הרצועות שיצרנו מתחת לגליל.

 

מחברים את שתי קצוות הרצועה עם מעט מים מיה אליס עיצובים מתוקים
  • תופסים קצה אחד של הרצועה ומניחים אותה על הגליל. מורחים בעזרת המכחול מעט מים בקצה הרצועה.
  • מהדקים בעזרת האצבע את שתי קצוות הרצועה האחד לשני ומדביקים בעזרת המים שנמרחו בקצה הרצועה.
  • מוודאים שאכן הרצועה התחברה היטב בשתי הקצוות.
  • מכינים מספר רצועות כאלו על גבי הגליל ומניחים להם להתייצב במשך כרבע שעה לפני המשך העבודה.

 

מרדדים בצק וקורצים ממנו צורות שונות בגדלים שונים מיה אליס עיצובים מתוקים
  • בוחרים צבע אחר של בצק סוכר. מניחים מעט קורנפלור על משטח העבודה, מרדדים וקורצים בעזרת החותכן צורה בקוטר של כ 4-5 ס"מ.
  • קורצים באמצעות קורצנים צורות שונות (פרחים, לבבות וכדומה) בגדלים שונים (מומלץ לא להמתין יותר מידי בין שלב זה לשלב, על מנת שהצורות מבצק הסוכר לא יתייבשו).
  • מורחים מעט מים באיזור החיבור של 2 קצוות הרצועה.
  • מצמידים לאיזור שהורטב במים את אחת מן הצורות הגדולות שקרצנו.

 

מדביקים את הצורות עם מעט מים לרצועה מיה אליס עיצובים מתוקים
  • מורחים מעט מים במרכז הצורות שהוצמדו לרצועה.
  • מצמידים למרכז הצורה הגדולה, צורה אחרת קטנה יותר (מומלץ בצבע שונה לתוצאה צבעונית ויפה).
  • יוצרים כדורונים קטנים בצבעים שונים.

 

תנו לדמיון להתפרע וקשטו את מחזיקי המפיות על פי טעמכם האישי מיה אליס עיצובים מתוקים
  • מורחים מעט מים על הצורה הקטנה שהודבקה על גבי הצורה הגדולה.
  • מדביקים את הכדורונים מסביב לצורה הקטנה.
  • מקשטים את שאר מחזיקי המפיות שיצרנו בשלל צורות וצבעים כיד הדימיון.

 

האורחים מעולם לא ראו מחזיקי מפיות כל כך יפים ומקוריים כמו אלה מיה אליס עיצובים מתוקים
  • מייבשים את מחזיקי המפיות במשך כ- 48 שעות לפחות, על מנת להבטיח ייבוש מלא ושלא ישברו במהלך השימוש.
  • משחררים בזהירות את המחזיקים מהגליל ומניחים לייבוש נוסף של כמה שעות כדי להבטיח ייבוש של החלק הפנימי של המחזיק שהיה צמוד לגליל.
  • מכניסים מפית לכל מחזיק ונהנים משולחן חג או יום הולדת חגיגי ומיוחד.

 

המידע באדיבות מיה אליס - עיצובים מתוקים.

 

רוצים להכין עוד דברים מבצק סוכר?

מדריך בבצק סוכר

הכנת בובה של פיגלט

הכנת בובה של פו הדב

הכנת מובייל מבצק סוכר

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

טירמיסו מפנק

וופל בלגי ופנקייקס

רולדת פרג

קאפקייקס שוקולד

טארט שוקולד

שבלולי מייפל

עוגיות קינמון

בראוניז שוקולד

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10