אוכל
אוכלים לפי הספר: הכל במחבת
 אחרי שרואים תמונה כזו חייבים לרוץ למטבח להכין אותה   צילום : דניה ויינר 
אחרי שאינספור ספרי בישול שלו הפכו לדיירי קבע בכל מטבח, בני סיידא משיק בייבי חדש. "הכל במחבת" מכיל מנות מהירות וטעימות שמלוות בצילומים מרהיבים ומעוררי תיאבון. ניסינו את המתכון לשוקי עוף עם בטטות ותפוזים וחזרנו כדי לספר לכם איך השתלבה המתיקות של הבטטה עם החמיצות של התפוזים ומה עשו הטעמים האלה לשוקי העוף. רמז: נרשם חיסול מטורף

לפני שאנחנו מתחילים לספר לכם על היצירה הקולינרית החדשה של בני סיידא, תרשו לנו להחמיא (ובגדול) לצילומים המגרים של דניה ויינר (סטיילינג: אוריה גבע), אחת הצלמות הבודדות שמצליחות לגרום אפילו לפירור לחם להיות מפתה. אין לנו ספק שחלק גדול מהרצון שלנו לרוץ למטבח הגיע מהתבוננות ארוכה בכל פרוסת עגבניה או רצועת חזה עוף שכיכבה לצד המתכון.

 

ואם כבר בצילומים עסקינן, דווקא בגלל איכותן, קצת חבל שלא כל המתכונים מלווים בתמונות. כך למשל מצאנו את עצמנו מנסים לדמיין כיצד יראה הטארט טאטן תפוחים שנשמע על פניו מוצלח אבל לא באמת יכולנו לראות אותו מוכן.

 

נקודה נוספת בכל הקשור לעיצוב ועימוד הספר היא הבחירה לאגד אותו לרוחב ולא לגובה כפי שנהוג בדרך כלל בספרים. מצד אחד הדבר אפשר שיבוץ תמונות לרוחב שבהחלט מחמיאות לבישול במחבת, מצד שני כשעמדנו במטבח עם הספר ביד, לא הצלחנו לאחוז בו מבלי שהוא יסגר או יאבק בנו בניסיון ליפול למטה ובמטרה שלנו לשמור אותו על הידיים.

"הכל במחבת" כולל 116 מתכונים שמחולקים על פי קטגוריות - שקשוקה ופריטטה, פסטה אקספרס, מהיר וצמחוני, מוקפצים, סטייקים, שניצלים וחזה עוף, תבשילים ו-10 מתכונים מתוקים. 

 

הבעיה היחידה, שנדמה כי חלק מהמתכונים ממש אולצו להכנס תחת המטריה הגדולה של בישול מהיר במחבת, כך למשל יש צורך לבשל את הפסטה או האורז בסיר נפרד ואילו השימוש במחבת נועד רק לאחד את המרכיבים. זה אמנם לא מוריד מערך המחבת בחלק מהמתכון, אבל יש לנו תחושה שלא לזה התכוון המשורר

 

מה שכן, רוב רובם של המתכונים אכן קלים להכנה ואין ספק שתאמצו לעצמכם רעיונות שדרוג שלא חשבתם עליהם קודם. אנחנו למשל אימצנו בחום את המתכון לניוקי ברוטב רוזה, את הקינוח האסייתי - בננה לוטי וכמובן את שוקי העוף בתפוזים שממש כמה שורות מתחת תוכלו לראות גם איך הן יצאו.

הכל במחבת

מאת: בני סיידא

מספר עמודים: 212

מספר מתכונים: 116

מחיר: 98 ש"ח

מיועד ל: הורים שמחפשים ארוחות יצירתיות וצעירים שרוצים להרשים בארוחות ביתיות.

דרגת קושי: קל עד בינוני

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: מודן הוצאה לאור

מה הכנו: שוקי עוף עם בטטות ותפוזים

 

שוקי עוף עם בטטות ומיץ תפוזים

מתוך הספר: מנה מושלמת כשרוצים להכין בזמן קצר מעדן לאנשים שאוהבים.

 

מילה שלנו:

שילוב של תפוזים עם עוף הוא אחד השילובים המוצלחים ביותר. עסיסיות התפוז שומרת על העוף שלא יתייבש ומוסיפה טעם חמצמץ ועם זאת מעט מריר בזכות הקליפה. הרעיון להוסיף לשני אלה גם בטטות מתקתקות התגלה כרעיון מעולה, לא רק בגלל הטעם, אלא בזכות העובדה שהמנה הפכה לארוחה שלמה שלא זקוקה לשום תוספת בצד.

 

מקצה שיפורים

  • בשום שלב של המתכון לא אוזכרו פרוסות התפוזים. בתמונה לעומת זאת פרוסות התפוזים מככבות וישנה אפילו תמונה ספציפית שמראה בדיוק את השלב שבו מוסיפים אותן למחבת. קצת חבל שאין מילה על כך במתכון. אנחנו בחרנו להוסיף אותן מיד אחרי שהחזרנו את שוקי העוף אל הבטטות.
  • חשוב בעיננו מאוד לציין כי עדיף לפתוח את המחבת מדי פעם ולכסות את העוף במיץ שמסביב, אחרת חלקו התחתון יהפוך זהוב ומלא בטעמים ואילו החלק העליון ישאר חיוור.
  • אחרי שעה של בישול העוף אמנם היה מוכן אבל היה יותר מדי מיץ תפוזים מסביב והעוף לא קיבל את ההזהבה שציפינו לה. הפתרון היה להכניס את המחבת ל-5 דקות בתנור כדי לסיים את הבישול ולקבל צבע שחום ורוטב סמיך יותר.
  • מכיוון שמדובר על בישול של שעה בתוך מחבת מלאה בנוזלים, חלק מהבטטות הפכו כמעט לפירה והתמזגו עם הרוטב.

 

בטעם טוב

  • כמו שכבר אמרנו קודם, בסופו של דבר מדובר בשילוב מנצח. העוף מקבל באהבה את המתיקות של הבטטה והתפוזים עושים חסד לכל המנה הזו. את הרוטב שנשאר לכם במחבת, שווה לשמור ולהגיש לצד פירה או חזה עוף מנומנם.
  • שלבי ההכנה כמו גם רשימת המצרכים כתובים בפשטות ובבהירות ולא נדרשה טבלת המרת מידות כדי להבין את הכמויות המבוקשות.

 

שוקי עוף, בטטות ומיץ תפוזים

5 מנות

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

10 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת

מלח, פלפל שחור גרוס

3 בטטות, קלופות, חצויות לאורכן ופרוסות

2 כפות עלי תימין

2 כפות ג'ינג'ר מגורר גס

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

קליפה מגוררת מתפוז גדול

קליפה מגוררת מלימון אחד

11/2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

 

אופן הכנה:

  • מחממים במחבת גדולה שמן זית, מוסיפים שוקי עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
  • מוסיפים למחבת בטטות ומטגנים כ-10 דקות עד להזהבה, אם יש צורך מוסיפים למחבת עוד שמן.
  • מחזירים למחבת את שוקי העוף, מתבלים בתימין וג'ינג'ר, מוסיפים חומץ בלסמי, סילאן, וגרידת לימון ותפוז. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעוף רך והרוטב מסמיך. מגישים חם.
וככה זה נראה אצלנו שנייה לפני הבליסה הגדולה רחלי קרוט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10