אוכל
אוכלים מתוך הספר: תיאבון בריא • גורדון רמזי
 אימפרית אוכל עולמית - גורדון רמזי בתכנית מטבחי הגיהנום   צילום : יח"צ 
אחרי שנים שבהן הפך לאגדה קולינרית שמתחזקת אינספור תכניות טלוויזיה והמון ספרי בישול, גורדון רמזי עושה עלייה לארץ ומשיק את המהדורה העברית לספר "תיאבון בריא". עם מעט חששות אבל עם המון ציפייה הכנסנו את הספר למטבח וניסינו 2 מתכונים - בקר מוקפץ בנוסח תאילנדי וסלט קולסלאו

למי מכם שלא מכיר את השף והאגדה - גורדון רמזי, נקדים ונספר כי מדובר בשף בריטי שמחזיק מסעדות עם 3 כוכבי מישלן ותכניות בישול כשהגדולות והפופולריות בינהן הן מטבחי הגיהנום ומאסטר שף ששודרו בארה"ב וזכו להצלחה אדירה. בנוסף לכל אלה חובק רמזי ספרי בישול שהפכו לרבי מכר ונמכרו בכל העולם.

 

עכשיו אתם מבינים למה התרגשנו לקבל את המהדורה העברית שיצאה בארץ? "תיאבון בריא" הוא האח התאום הישראלי של הספר healthy appetite שיצא במהדורה בריטית ואמריקאית. בספר תמצאו 134 מתכונים עם נגיעה בריאותית. מה שאומר על פי תפיסתו של רמזי - שימוש בחומרי גלם טריים באיכות גבוהה ושיטות בישול שעושות שימוש בכמה שפחות שמן.

 

כמה נקודות חשובות 

הספר מחולק על פי קטגוריות מעט מעיקות ומסורבלות. כך קרה שמצאנו את עצמנו מחפשים זמן רב אחרי מתכוני בשר שהתחלקו בחלקם בקטגורית "מארחים בריא" וחלקם ב"מנגל בריא" וב"סופשבוע חגיגי ובריא". למרות זאת, אחרי שעברנו על הספר מספר פעמים הצלחנו למצוא את עצמנו בין הדפים והדרך למתכון הרצוי הייתה הרבה יותר מהירה.

עוד נקודה חשובה שכדאי לדעת לפני שמתחילים לבשל מנות שף מהספר היא שחלק מהמצרכים אינם זמינים דרך קבע בארץ. כך לדוגמה נתקלנו בכרוב ירוק מקומט (זן סאבוי) שלא נמצא בשום סופר. בעניין הזה מאוד חשוב לנו להדגיש - הספר של רמזי הוא אוצר שלם של השראה ובסיס נהדר להמון מתכונים. אם אתם לא מוצאים רכיב מסוים תהיו יצירתיים והחליפו במשהו דומה אחר.

 

אין כרוב ירוק מקומט? השתמשו בכרוב סיני או חסה אייסברג, הפילה בקר יקר באטליז? החליפו בכתף, שייטל או סינטה. בסופו של דבר שילוב המצרכים כמו גם כמויות התיבול והרעיון הכללי של המתכון הם אלה שיקבעו את טעם המנה. ותאמינו לנו, מדובר במתכונים מנצחים.

 

ודבר אחרון וחשוב לא פחות, התמונות בספר כל כך מגרות ואיכותיות שקצת קשה לנו לקבל שאין תמונה לכל מתכון. במיוחד כשמדובר במנות פחות מוכרות שהתוצאה הסופית מאוד חשובה כדי לדעת אם לנסות דווקא את המתכון הספציפי שלפנינו. במתכון שניסינו למשל, בקר מוקפץ בסגנון תאילנדי, היה צורך בהמון דמיון כדי להבין איך תראה המנה (מסתבר שממש מעולה) ובאיזה גודל צריך לחתוך את הבקר.

תיאבון בריא

מאת: גורדון רמזי

מתרגם המהדורה לעברית: עז תלם

מספר עמודים: 255

מספר מתכונים: 134

מחיר: 148 ש"ח - מחיר מעולה ביחס לספר כל כך מרשים ועב כרס שמאגד בתוכו הרבה מתכונים.

מיועד ל: ספר שהוא השראה ולכן חובה בכל בית. מומלץ כמתנה לאנשים שיודעים להעריך אוכל טוב מהו.

דרגת קושי: בינוני

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: פן הוצאה לאור

מה הכנו: בקר מוקפץ בסגנון תאילנדי וסלט קולסלאו

 

בקר מוקפץ בסגנון תאילנדי

כמה טיפים לפני שמתחילים

  • במקום פילה בקר שמחירו מגיע ל-200 ש"ח לקילו, השתמשנו בנתח כתף בקר שעלה 30 ש"ח (לחצי קילו) ויצא מעולה.
  • את האפונה סינית החלפנו בשעועית שטוחה שבישלנו במים רותחים במשך 5 דקות לפני ההקפצה.
  • אם אין לכם רוטב צדפות פשוט תגדילו את הכמות של רוטב הסויה.
  • אל תוותרו: הכוסברה, הג'ינג'ר הטרי (בשום אופן לא אבקה) והפלפל החריף מקפיצים את המנה כמה דרגות למעלה.

 

מקצה שיפורים

  • חשוב היה לכתוב באיזה גודל צריך לחתוך את רצועות הבקר. זה לא מספיק לכתוב רצועות דקות. במקרה שלנו חתכנו ברוחב 5 ס"מ לערך.

 

בטעם טוב

  • אם מעולם לא הצלחתם להכין מנה אסייתית כמו שצריך, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. הוא כל כך טעים שלא תקנו שוב אוכל מוכן במסעדה. הבטחה שלנו.
  • השלב הראשון שבו התבקשנו לחתוך ולהכין את כל המצרכים הוא בהחלט חשוב. מהרגע שהתחלתם להקפיץ בווק תוך דקות ספורות הכל מוכן וחשוב לא להתמהמה עם הוספת המרכיבים להקפצה אחרת הכל יהפוך למבושל ולא למוקפץ.
  • כמו שכבר אמרנו בפסקה הקודמת, השילוב בין הג'ינג'ר הטרי, הכוסברה והפלפל החריף הם בדיוק הגדולה של גורדון רמזי שהשכיל ליצור קרנבל טעמים בצלחת.

 

 

מצרכים ל-4 מנות:

400 גרם פילה בקר, מנוקה משומן וחתוך לרצועות דקות

מלח ים ופלפל שחור

3 כפות שמן חמניות

1 שן שום, מקולפת וקצוצה

חתיכה עבה באורך 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ

1/2 פלפל אדום חריף, בלי העוקץ ופרוס גס

150 גרם פטריות שמפיניון קטנות, מנוקות ופרוסות דק (בלי הרגליים)

1 גזר, מקולף ופרוס דק באלכסון

1 פלפל אדום, בלי הליבה והזרעים וחתוך לרצועות דקות

150 גרם אפונה סינית

2 בצלים ירוקים, קטומים בקצותיהם ופרוסים באלכסון

חופן עלי ריחן תאילנדי מתוק (או כוסברה), לקישוט

 

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה בהיר

3 כפות רוטב צדפות

1 כף חומץ אורז

1 כפית סוכר לבן

1 כפית קורנפלור

4-3 כפות מים

 

אופן הכנה:

  • לפני שמתחילים לבשל, חותכים ומכינים לבישול את הבשר, עשבי התיבול והירקות.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ומניחים בצד.
  • מתבלים קלות את רצועות הבקר במלח ופלפל.
  • מחממים ווק (או מחבת גדולה) עד שהוא לוהט ומוסיפים מעט שמן. מסובבים את הווק כדי  שהשמן יתפזר בצורה שווה. מוסיפים מחצית מרצועות הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כדקה, עד שהן משחימות מבחוץ אך עדיין בדרגת מדיום-רייר במרכז. מעבירים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הבקר. מעבירים את הרצועות המוכנות לצלחת.
  • מחממים בווק עוד קצת שמן ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט ומפיצים ניחוח. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הגזר ומעט מים (המים ייצרו אדים שיעזרו לבשל את הירקות בצורה אחידה). מטגנים דקה. מוסיפים את הפלפל האדום ואת האפונה הסינית. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • מערבבים מעט את הרוטב המוכן ויוצקים על הירקות בווק. מוסיפים את רצועות הבקר. מקפיצים כדקה עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק.
  • מחלקים את התבשיל בין צלחות הגשה חמימות. מגישים עם עלי הריחן מעל, לצד אורז יסמין מאודה.

 

אחת המנות היותר טעימות שאכלנו לאחרונה רחלי קרוט

קוֹלְסְלַאוּ ארבעת הכרובים

כמה טיפים לפני שמתחילים

  • במקום כרוב מזו סאבוי השתמשנו בחסה אייסברג.
  • ניתן לפזר שומשום קלוי לפני ההגשה.

 

מקצה שיפורים

לטעמנו חסרה מתיקות עדינה כדי לאזן את החמצמנות של החרדל והחומץ.

 

בטעם טוב

  • הסלט דל בקלוריות ובכולסטרול.
  • מנה נהדרת ומרעננת, במיוחד בימי הקיץ החמים כשלא מתחשק לאכול מנות כבדות ועמוסות שומן ומצרכים.
  • 5 דקות מרגע שהוצאתם את המצרכים מהמקרר ויש לכם סלט נפלא וצבעוני שלמרות ההמלצה לאכול אותו אחרי 20 דקות, הוא נהדר גם אחרי 5 דקות של שהיה בקערה עם הרוטב.

 

מצרכים ל-4 מנות:

1/4 כרוב סיני

1/4 כרוב מזן סאבוי (הזן הירוק המקומט)

1/4 כרוב לבן

1/4 כרוב סגול

חופן גבעולי עירית, קצוצים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית כתית טהור

1 כף שמן שומשום

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות חרדל גרגירים

מלח ים ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מוציאים את הליבות של הכרובים. חותכים את העלים לרצועות דקיקות באמצעות סכין חדה. מעבירים לקערה ומערבבים.
  • להכנת הרוטב, טורפים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים את הרוטב מעל רצועות הכרוב ומערבבים היטב. משרים את הסלט ברוטב לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
  • לפני ההגשה, מפזרים את העירית על הסלט ומערבבים.    

 

צבעוניות משגעת שתשדרג כל ארוחה רחלי קרוט
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10