אוכל
אומנות הציור על בצק סוכר
 החליפו את הנייר בבצק סוכר וציירו וצבעו כיד הדימיון   צילום : מיה אליס - עיצובים מתוקים 
אוהבים לצייר ורוצים להפגין את הכשרון שלכם בפני האורחים? טכניקה של ציור על גבי בצק סוכר היא שיטה פשוטה וקסומה שתסייע לכם לעטר ולשדרג עוגה מנומנמת ולהפוך אותה לעוגה עם אופי ונגיעה אישית

מרבית עוגות בצק הסוכר מצופות בבצק בצבע לבן צחור או בבצק צבעוני ומעוטרות בשלל קישוטים כמו פרחים, פרפרים ודמויות שונות צבעוניות ושובות לב שכל כולן בצק סוכר. אולם, קיימת גם טכניקה יצירתית נוספת לקישוט העוגה והיא חיתוך בצק בצורה אהובה, ציור וצביעה באמצעות צבעי מאכל ו"הדבקתו" על העוגה.

 

חומרים:

ציור שציירתם לבד או כל ציור אחר שניתן למצוא באינטרנט/ספר

נייר פרגמנט

נייר אפיה

מכחול דק מס' 0

עפרון לא רעיל (ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה)

מכחול עבה שטוח/עגול לצביעת משטחים

כלי עם קורנפלור

מערוך

אלכוהול שקוף (וודקה) או מים

סכין לא משוננת

פלטה שמכילה צבעי מאכל טבעיים

בצק סוכר לבן שהוסף לו אבקת CMC (יחס של חצי כפית CMC לגודל של אגרוף)

 

שתפו את הילדים בהכנת העוגה ובצביעת הבצק מיה אליס - עיצובים מתוקים
  • מניחים נייר פרגמנט מעל הציור שבחרנו ועוברים על קווי המתאר באמצעות עפרון.
  • מניחים מעט קורנפלור על משטח העבודה ומרדדים את הבצק סוכר כך ששטחו יתאים לגודל הציור. עובי הבצק צריך להיות כ-5 מ"מ לכל הפחות.
  • מניחים את נייר הפרגמנט עם קווי המתאר על הבצק כאשר הצד של קווי העפרון מונח על הבצק ועוברים על הקווים בעזרת צידו השני של העיפרון על-מנת שהציור יועתק לבצק.
  • בודקים שכל הקווים הועתקו לבצק והם מספיק ברורים עבור שלב הצביעה.

 

העתיקו ציור או דמות אהובה מספר או ציירו אותה בעצמכם מיה אליס - עיצובים מתוקים
  • עוברים מסביב לצורה הכללית של הציור עם הסכין, כך שנשאר רווח לבן של כ-5 מ"מ בין הקו החיצוני לשוליים.
  • מניחים לצורה הסופית והחתוכה של הציור להתייבש במשך כ-4 שעות לפחות.

 

בשיטה זו תוכלו לעטר את העוגה מבלי לצפות את כל כולה מיה אליס - עיצובים מתוקים
  • שופכים לפלטה צבעי מאכל ומסיפים להם בזהירות כמה טיפות בודדות של אלכוהול ומערבבים. התוצאה אמורה להיות משחתית ולא נוזלית מידי. לגומה ריקה בפלטה מטפטפים כמה טיפות של אלכוהול בלבד.
  • טובלים את המכחול העבה במעט צבע, טופחים קלות על משטח העבודה או באיזור ריק בפלטה, על מנת לוודא שהצבע לא נוזל מהמברשת וצובעים את משטח הבצק המיועד. במידה והצבע נוזל מידי, מומלץ לטפוח קלות עם המיכחול על נייר סופג שכן צבע נוזלי מידי ייתפזר על פני השטח ונאבד את השליטה בצביעה.
  • ממלאים את משטחי הצביעה במגוון צבעים כאשר במידה שהצבע שיצרנו כהה מידי, ניתן לטבול את קצה המברשת באלכוהול הנקי ולקבל גוון בהיר יותר בצביעה.
  • לאחר צביעה ראשונה (שכבה אחת) ובמידה ויצאה שקופה מידי, ניתן לעבור שוב על השטחים לקבל צבע אטום יותר או להוסיף צבע באיזור קווי המתאר בלבד על מנת ליצור "הצללות".
  • מניחים את משטח הבצק הצבוע ונותנים לו להתייבש לחלוטין.
  • לאחר ייבוש מלא של הבצק, עוברים על הקוים של העיפרון בעזרת מכחול דק הטבול בצבע שחור (שימו לב שהצבע סמיך ולא מדולל מידי).
  • מניחים לבצק להתקשות לגמרי ולאחר ייבוש מלא, ורגע לפני ההגשה, מניחים את הבצק על קרם העוגה (זיכרו - אין לשים בצק סוכר במקרר).

 

אתם קובעים את הצורה, את הגודל ואת הצבעים מיה אליס - עיצובים מתוקים
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10