אוכל
מתכון לצלעות טלה עם שזיפים ממולאים בבשר
 השזיפים והסילאן מעניקים את המתיקות למנה   צילום : מתוך התכנית 
מנה חגיגית של צלעות טלה צרובות, מוגשות עם שזיפים יבשים ממולאים בבשר טלה ובקר ומבושלים בציר רימונים וסילאן

מצרכים:

10 צלעות טלה

200 גרם בשר בקר טחון

100 גרם בשר טלה טחון

2 כפות פטרוזיליה

1 כף בצל קצוץ

1 ליטר מיץ רימונים טרי

1/2 כוס גרגירי רימון טרי

10 שזיפים מיובשים

עלי גרגר נחלים

סילאן

שמן זית

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את בשר הבקר עם בשר הטלה.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הקצוץ, המלח והפלפל.
  • ממלאים את השזיפים המיובשים בתערובת.
  • מחממים את ציר הרימונים ומבשלים בתוכו את השזיפים עד לצמצום הנוזלים לחצי.
  • מחממים מחבת פסים גדולה. מוסיפים שמן זית וצולים את הצלעות משני הכיוונים עד להשחמה.
  • מסדרים את השזיפים הממולאים וציר הרימונים בצלחת ומניחים מעל את הצלעות.
  • מפזרים גרגירי רימון, מזליפים סילאן ומקשטים בעלי גרגר הנחלים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

למתכונים מתוך התכנית:

פרחי זוקיני במילוי דג ים ורוטב גזר

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10