אוכל
veggiebelly - בלוג אוכל צימחוני אמריקאי עם נגיעות הודיות
 סאלה קאנן האמא הגאה של הבלוג veggiebelly    צילום : מתוך הבלוג 
היא מאוהבת במטבח ההודי (טוב, היא גדלה שם) ולעולם לא תיגע בבשר או במנגו. אבל מה שהכי מאפיין את סאלה קאנן, מהבלוג veggiebelly, זה היכולת לגרום גם לקרניבורים הגדולים ביותר לרצות להכין את המתכונים הצמחוניים והמפתיעים שלה, ששניים מהם ממש כאן: מאפה במילוי בטטה על מקל וקאפקייקס שוקולד-בננה

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

תכירו - סאלה קאנן, הבעלים הגאה של הבלוג veggiebelly (ושל קבוצת הפייסבוק Veggie Belly). קנאן היא ילידת הודו המתגוררת כיום בווירג'יניה, ארה"ב. במהלך היום היא חננת מחשבים אך האהבה האמיתית שלה היא אוכל. היא גודלה כצמחונית ולכן לא תיראו בבלוג מתכונים בשריים או כאלה שעושים שימוש בדגים, למרות שהיא דוגלת במוטו "חייה ותן לחיות" ולכן מעולם לא תטיף לצמחונות.

 

קאנן מעידה כי ביקרה כבר ב-36 מדינות הנמצאות בשש יבשות (וגם הפעם תפסנו אותה באמצע טיול ברחבי ארצות הברית) בהם צברה ולמדה שיטות בישול שונות, אבל אין ספק שההשפעה הגדולה ביותר שלה הוא המטבח ההודי, עליו גדלה מילדות. אנחנו מודים, אוכל הודי הוא לא "כוס התה" שלנו, ולא מעט פעמים הוא מעלה קונוטציות מידיות של קארי (בואו נודה שיש תבלינים טעימים ממנו), אבל הבלוג הזה הפתיע אותנו במיוחד וכבר שמרנו במועדפים המון מנות מוצלחות שננסה בעתיד.

 

אנחנו התאהבנו - עכשיו תורכם

הבלוג נוח ומאפשר להכנס למתכונים גם באופן כרונולוגי על פי חודשים וגם לפי קטגוריות. בין הקטגוריות תמצאו עיקריות, ארוחות בוקר, משקאות, קינוחים, חטיפי בריאות אורגניים, מרקים ואוכל טבעוני. מעבר למנות המצוינות והקלילות המשעשעת (מישהו אמר עכבישי פלאפל?) לבלוג יש עוד יתרון בולט ששווה לציין - הטיפים. קאנן נותנת שני סוגים של "איך לעשות". האחד, עוסק בטיפים בתחום הכנת אוכל והשני בתחום צילום האוכל.

תחת קטגוריית ה"איך לעשות" (How to) תמצאו כיצד לגלען רימון שלם בלי כל הבלאגן מסביב (רמז: צריך להטביע אותו מתחת למים) ותחת קטגוריית "בית וגינה" קנאן מציגה כיצד היא מגדלת עשבי תיבול בחצר. לבלוגרים ולצלמים מתחילים היא מראה בצורה מאוד ברורה על ידי תמונות, כיצד לצלם אוכל על רקע לבן וכיצד היא צילמה את התמונה היפיפייה בה נראת חמוצית צפה באוויר (מסתבר שזה מאוד פשוט - עם קיסם).

 

קאנן סיפרה לנו שהמתכון הראשון שפירסמה בבלוג היה לשייק יוגורט בננה פשוט ושהמנה הכי פופולארית שלה בבלוג היא טופו מתובל, שנראה הרבה יותר טוב ממה שהוא נשמע אז שווה להציץ. "אני מקבלת אלפי כניסות למתכון הזה", מספרת קאנן ואנחנו מניחים שזו מנה פופולארית בקרב המסעדות הצמחוניות, "איך אפשר לא לאהוב טופו בטיגון עמוק? אנשים שניסו אותו ואהבו שולחים לי מיילים ומספרים על כך. אני חושבת שהוא פופולארי כי זה מתכון טעים וכי לא חייבים ללכת למסעדה כדי לאכול אותו, ניתן פשוט להכין אותו בבית". 

לצד כל אלה, קנאן מעידה על עצמה שהיא אמיצה מספיק כדי לבשל את רוב הדברים, "אני באה מתרבות בה מבשלים מאכלים מורכבים, ולכן אני רגילה להכין מתכונים מסובכים עם שלבים רבים". ששאלנו אותה איזה אוכל לעולם לא תכניס לפיה היא ענתה מיד (וכצפוי) שלא תעז לגעת בבשר אך בהמשך חשפה שיש עוד דבר אחד שהיא לא סובלת, "מסיבה מוזרה כלשהי אני שונאת מנגו. אנשים אומרים לי שזה מטורף לא לאהוב מנגו אבל אין לי מה לעשות כנגד זה". התשובה הזאת הייתה תמוהה בעינינו לאור המתכון המצוין שלה לסלט קינואה עם מנגו ואוכמניות.

 

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): עוגת שוקולד וסלק (אל תספרו לאורחים מה יש בתוך העוגה, נראה אותם מגלים)

אתגר קולינרי: חציל מעושן ברוטב קארי (עם שיטה מדליקה ומאתגרת לעישון)

קלאסיקה מודרנית: ספגטי עם כדורי תרד (שכחתם? בשר מחוץ לתחום)

 

 

ועכשיו לרגע שחיכיתם לו, שני מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

מאפה (בורקס) במילוי בטטות על מקל

  

מאפה בטטה על מקל, מתנה מקסימה להעניק למארחים מתוך הבלוג

מאפה בצק עלים עם מלית בטטה שמוגש כסוכריה על מקל. מנה מקסימה שיכולה להוות מתנה נהדרת כשהולכים להתארח. קאנן אומרת שניתן בקלות להחליף את הבטטה בתפוח אדמה, אפונה ירוקה או דלעת. בנוסף, עם מוותרים על החלב והביצה, שנועדו לתת ציפוי זהוב ופריך אך כזה שניתן להסתדר גם בלעדיו, תוכלו להפוך את המנה לטבעונית.

 

מצרכים (ל-20 "סוכריות"):

1 בטטה גדולה

1 כף שמן צמחי

1/4 כפית זרעי כמון

1 בצל קטן קצוץ דק

1/2 כף שום כתוש

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית אבקת צ'ילי אדום

1/4 כפית כוסברה

1/4 כפית גאראם מסאלה (תבלין הודי)

1/8 כפית אבקת מנגו (מדולל עם 1/2 כפית לימון)

1 כף כוסברה קצוצה

מלח

2 יריעות בצק עלים, מופשר במשך כ-30 דקות

1 ביצה

1 כף חלב

20 מקלות נייר בטוחות לשימוש בתנור

 

אופן הכנה:

  • מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את הבטטה במגבת נייר ומכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך כ-4 דקות או עד שהבטטה מבושלת דיה. כאשר היא מתקררת מקלפים אותה ומועכים קלות.

 

מבשלים ומועכים את הבטטה מתוך הבלוג
  • בעוד הבטטה מתבשלת, מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את זרעי כמון.
  • כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים על אש בינונית עד להשחמה.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר ואת השום ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את יתר התבלינים, למעט הכוסברה והמלח ומערבבים במשך כ-30 שניות. נזהרים שלא לשרוף את אותם.
  • מכבים את האש, מוסיפים את מחית הבטטה, הכוסברה והמלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  • פורסים את בצק העלים על גבי משטח עבודה נקי וחותכים לריבועים של 5 ס"מ (אמורים לצאת 40 ריבועים - אם נותרות חתיכות בגדלים שונים אופים אותן ללא מילוי והן ישמשו כנשנושים).
  • תוקעים מקל סוכריה על מקל במרכז 20 ריבועים.
  • מניחים כפית מהמילוי במרכז 20 הריבועים.
  • מכסים את הריבועים על המקל והמלית בריבועים הנותרים.

 

שמים מקל במרכז הריבוע, מעל מניחים כפית מהמלית וסוגרים מתוך הבלוג
  • מותחים בעדינות כך שיכסו את הריבוע התחתון על תלולית המלית ומהדקים את השוליים עם מזלג.
  • מניחים את המאפים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • טורפים יחד את הביצה והחלב בקערה קטנה ומברישים את המאפה.
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד שבצק העלים עד מזהיב.

 

מברישים בביצה ואופים עד שמזהיב מתוך הבלוג
קאפקייקס בננה שוקולד מתוך הבלוג

מתכון זה נולד מתוך צורך להשתמש בבננות בשלות מדי ובשוקולד שתוקפו עמד לפוג - בסוף יוצא משהו שלא תוכלו להפסיק לנשנש. טיפ: אל תייבשו את העוגות. אם המטבח שלכם מריח כמו עוגה, זה סימן שבעוד כמה דקות היא תיהיה מוכנה לצאת מהתנור. הכניסו קיסם וודאו שהוא יבש מספיק אך לא יבש מדי.

 

מצרכים (ל-12 קאפקייקס):

6 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר (או 3/4 כוס אם רוצים יותר מתוק)

1/2 כפית מלח

2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

3/4 כפית תמצית וניל

1 ו-1/4 כוסות קמח עוגה או קמח לבן רכיל

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס מחית בננה (מ-1 בננה בשלה גדולה)

85 גרם שוקולד מריר מומס

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. 
  • משמנים תבנית מאפינס במעט שמן ומקמחים.
  • מקציפים סוכר, חמאה ומלח על מהירות גבוהה במשך דקה אחת.

 

צרו תערובת רטובה ותערובת יבשה ואז מזגו בין שתיהן מתוך הבלוג
  • מוסיפים ביצים ותמצית וניל וממשיכים להקציף כ-4 דקות נוספות במהירות גבוהה או עד שמתקבלת תערובת בהירה ורכה. 
  • מערבבים יחד קמח, סודה לשתייה ואבקת האפייה. מקפלים את התערובת היבשה בעדינות, ולא מערבבים, לתוך תערובת הביצים הרטובה. 
  • מחלקים את הבלילה לשני חציים - חצי מערבבים עם מחית בננות וחצי מערבבים עם השוקולד המומס.

 

חצי מלית עם בננה חצי מלית עם שוקולד מתוך הבלוג
  • מכניסים כפית מתערובת אחת על חצי שקע של מאפין ואת החצי השני ממלאים בתערובת השנייה (כמו בתמונה).
  • אופים במשך 18-22 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

 

מכניסים לשקע מכל מלית ואופים עד שהקיסם יבש מתוך הבלוג

לטורים הקודמים:

The Comfort Of Cooking • בלוג אוכל אמריקאי. וגם: מתכון לשוקי עוף בדבש ועוגות שוקולד אישיות

 

ויש גם בלוגים כחול-לבן:

מה יש לאכול - טל סורסקי

פשוט מבשל פשוט - יובל שחורי

בייגלה - אוכל אנשים והרבה אהבה

Room for Dessert - עולם הקינוחים של מירי

מתכוניישן - לבשל, לצלם, לאכול ולספר

GourmeTel-Aviv - צחי ורוני מבשלים

מתוקים שלי - שירלי נמש

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10