אוכל
הארוחה המושלמת • מתכון לסלט עלים עם אגוזי לוז ואגסים
 הסלט המושלם: עלים ירוקים, ויניגרט דבש, אגסים מזוגגים ואגוזי לוז קלויים   צילום : מתוך התכנית 
לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על המתכון מתוך התכנית הראשונה - רוטב ויניגרט מתקתק עוטף עלים ירוקים ורעננים, פלחי אגסים מזוגגים ונגיעה קראנצ'ית של אגוזי לוז. רביעי, 21:00 ערוץ 10

הוראות מקדימות

  • מפרידים את עלי הסלט, שוטפים היטב בקערת מים גדולה ומסננים.
  • מייבשים את העלים בתוך קערה מרופדת במגבת מטבח ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח + נייר ניגוב | קערה לרוטב - צנצנת לניעור הרוטב | סכו"ם | מסחטת מיץ | שפכטל עץ | מחבת טפלון גדולה | מלקחיים | צלחת | מערוך/פטיש שניצלים | קערת ערבוב + קערת הגשה שקופה גדולה רחבה.

 

הסלט המושלם

שדרוג מעולה של הסלט הקלאסי שמשלב בין המרירות העדינה של העלים למתיקות הויניגרט והאגסים

 

מצרכים לסלט:

3 סוגי עלי סלט טריים (לבבות חסה, אנדיב, רוקט)

3 אגסים, קלופים

3 כפות אגוזי לוז קלויים

100 גרם גוש גבינה כחולה

 

מצרכים לויניגרט:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בסלמי

לימון שלם

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

מלח, פלפל

 

בנוסף: 

30 גרם חמאה

לימון שלם

רבע כוס מים

2 כפות סוכר

מעט פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • חותכים את האגסים הקלופים לאורכם ל-6 חלקים.
  • שמים את חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  • טיגון האגסים: שמים את החמאה במחבת רחבה וכשהיא חמה מוסיפים את מיץ הלימון, מים וסוכר ומעט פלפל גרוס.
  • כשהנוזל מבעבע, מכניסים פנימה את האגסים ומבשלים כמה דקות עד שהם מזוגגים יפה.
  • שוברים את אגוזי הלוז לחתיכות גסות.
  • קורעים את עלי הסלט ושמים בקערה גדולה. יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  • שמים את הסלט בכלי הגשה רחב, מפזרים סביב את האגסים, האגוזים ומפוררים מעל את הגבינה.

 

הארוחה המושלמת

מנה עיקרית: רוסטביף עם תפוחי אדמה

קינוח: מוס שוקולד ומקופלת

 

הכנתם את הרוסטביף? צלמו, שלחו לנו ואולי תזכו בפרס 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10