אוכל
הסודות מאחורי העירית
 מעניקה טעם בצלצלי עדין למגוון מנות ותבשילים   צילום : Getty Images / אימאג'בנק 
היא אומנם שייכת למשפחת הבצלים אבל ניחנת בטעם בצלי עדין ולא דומיננטי וניתן להעשיר איתה מגוון מטבלים, מרקים, גבינות ופשטידות. בואו להכיר את העירית. וגם: מתכון לפאי מיוחד של אפרסקים וגבינה כחולה

העירית היא עשב תיבול השייך למשפחת הבצלים ובצמיחה פראית היא תתנשא לגובה של עד 30 ס"מ לערך. לעירית 2 זנים עיקריים האחד בצלית והשני שומית כשלאחת טעם בצלי ולאחרת טעם שומי מורגש. לעירית גבעולים ארוכים וחלולים (דקים יותר מאלה של הבצל הירוק) וטעמה מזכיר את טעמו של הבצל הירוק אם כי עדין בהרבה.

 

תנאי גידול: אין כמו להעשיר את הפשטידה שלכם עם עירית טרייה הישר מהאדנית. איך תעשו זאת אתם שואלים? שתלו את הזרעים באביב והקפידו על חשיפה ישירה לשמש (לפחות 6-8 שעות שמש) ועל השקיה יומיומית מבוקרת. הקפידו לקצוץ את עלי העירית  מידי תקופה ובכך תעודדו את המשך צמיחתה. אם תרצו לשמור על טריותה גם לאחר שקצצתם אותה מהאדנית פשוט חיתכו את חלקה התחתון ו"העמידו" אותה בתוך כוס עם מים.

 

שימושים: העירית נמצאת במגוון מנות הן כעיטור למנה והן כתיבול ותמצאו אותה בין היתר בפשטידות, חביתות מועשרות בעשבי תיבול, מאכלי גבינה, מרקים, רטבים וסלטים.  

 

סגולות רפואיות: בדומה לשום ולבצל צמח העירית מכילה את חומר האליצין אשר מסייע בהורדת לחץ דם, כולסטרול, עיכוב התפתחות של תאי סרטן מסויימים וכן כמשפרת את בריאות ומראה הציפורניים, השיניים והעור.

 

פאי עם שילוב מפתיע ומיוחד שבין אפרסקים מתקתקים וגבינה כחולה עם טעם חזק ועשיר יהודה סלומון

מה נכין?

פאי אפרסקים וגבינה כחולה - טעים, מרשים אך קצת שונה מהרגיל. מתיקות האפרסקים שוברת את טעמה הצובטני של הגבינה הכחולה ומשלימה אותו כשהאגוזים מוסיפים פריכות וטעם.

  

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

מצרכים:

½1 כוסות קמח

½ כפית מלח

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דניש־בלו)

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה קטנה, טרופה

1 כף מים קרים

 

למלית:

1 גביע שמנת חמוצה

3 ביצים

100 גרם גבינה כחולה, מפוררת

מלח

2 כפות עירית קצוצה

4 אפרסקים צהובים, חלוטים וקלופים (או 8 חצאי אפרסקים משומרים)

3 כפות אגוזי מלך, קצוצים גס

 

אופן הכנה:

  • שמים קמח, מלח, אגוזים וגבינה במכל של מעבד המזון, מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית.
  • מוסיפים לתערובת ביצה ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, שמתכדר מסביב ללהבים.
  • מוציאים את הבצק, לשים קלות ומרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בקוטר 35 ס"מ.
  • מגלגלים את הבצק סביב המערוך ומשחררים בזהירות מעל התבנית.
  • מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות, מעבירים מערוך על שולי התבנית כדי לחתוך את עודפי הבצק, דוקרים את תחתית הבצק במזלג במקומות רבים ומהדקים אל הבצק רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה). מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  • מוציאים את קלתית הבצק מהמקרר, אופים בחום גבוה (200 מעלות) במשך 15 דקות, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב קלות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות).
  • טורפים יחד שמנת, ביצים וגבינה כחולה, מתבלים במלח לפי הטעם, מוסיפים עירית ומערבבים בזהירות.
  • חוצים את האפרסקים, מגלענים וחותכים כל חצי אפרסק ל ־ 4 פלחים לאורכו.
  • מניחים 4 פלחים במרכז קלתית הפאי ומסדרים את השאר במעגל מסביב.
  • יוצקים את תערובת הגבינה בין פלחי האפרסק, זורים את האגוזים ואופים במשך 45 דקות, או עד שהמלית נקרשת ומזהיבה. מגישים חם או פושר.

 

המתכון מתוך הספר "פשטידות בקלי קלות" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים".

 

* המידע נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי, אבחון מחלות או תחליף לטיפול רפואי.

 

מחפשים עוד מתכונים עם עירית? נסו את אלה:

תבשיל אורז חגיגי 

מרק קרם כרובית

לביבות במטבל שמנת ועירית

ביצים אפויות עם גבינה

מרק אספרגוס עם קרם גבינת צאן

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10