אוכל
מתכון לפיצה יוונית
 פיצה יוונית   צילום : מתוך התוכנית 
פיצה ביתית בניחוח יווני עם תוספת של חצילים מטוגנים, גבינת פטה, זיתים ועגבניות שרי

מצרכים:

5 כוסות קמח

6 כפות שמן זית

1 חבילת שמרים

2 כוסות מים פושרים

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

 

לרוטב:

2 כוסות עגבניות שרי תמר טחונות ומסוננות

3 כפות שמן זית

3 כפות עלי ריחן קצוצים

מעט צ'ילי

מלח

 

לתוספות:

10 פרוסות חציל מטוגנות

100 גרם גבינת פטה מגורדת

20 זיתי קלמטה מגולענים

עגבניות שרי תמר

2 כפות זעתר טרי

2 כפות זעתר טחון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים היבשים להכנת הבצק בקערה.
  • מוסיפים לתערובת את שמן הזית מערבבים במשך כ- 2 דקות ומוסיפים לתערובת את המים בהדרגה.
  • מניחים לבצק לתפוח במשך 45 דקות.
  • מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הרוטב.
  • מרדדים את הבצק לצורה של עיגול, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים את התוספות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל -250 מעלות על אבן שמות במשך 6-8 דקות.

 

לתכנית המלאה>>>

 

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

בראוניז שוקולד לבן

שייק שכבות יוגורט פירות

שייק שוקו בננה

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10