אוכל
משאירים את הפוליטיקה בצד • בלוג אוכל לבנוני
 כדאי לכם להכיר את הבלוג Dirty Kitchen Secrets   צילום : מתוך הבלוג 
היא אמנם נולדה בארה"ב, אבל העבירה את מרבית ילדותה בלבנון - הכירו את בטני, הבשלנית והצלמת מאחורי הבלוג Dirty kitchen secrets שטומן בתוכו מסע שלם של טעמים וניחוחות מהמטבח של השכנה מעבר לגבול. וגם: 2 מתכונים מעולים - חומוס ביתי עם בשר וצנוברים ושבלולי קינמון

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

עזבו אתכם מפוליטיקה, מהסכסוך היהודי ערבי או מתהליך השלום שתקוע לו במבוי סתום - בואו נדבר אוכל או ליתר דיוק אוכל לבנוני. מדובר בבלוג אוכל מדהים בשם Dirty kitchen secrets שהכותבת שלו היא למעשה בחורה לבנונית מקסימה בשם בטני, שנולדה אומנם ביוסטון ארה"ב אבל העבירה את מרבית שנות ילדותה בלבנון השכנה.

 

מאז עברו חלפו להם השנים ובטני עזבה את לבנון למסע סובב עולם במסגרתו גרה ועבדה בין היתר בהוואי, מיאמי, מונטיריאול ודובאי שם נחשפה לתרבויות שונות כמו גם לניחוחות ומאכלים חדשים מאלה שהכירה בבית אמא.

 

בטני מספרת שכילדה היתה נוהגת לעזור לאביה בשעות הפנאי בהשקיית הבוסתן שבחצר הבית, בקטיף פירות וירקות מהגינה הביתית, בחליבת פרות ואפילו בהכנת מגוון גבינות. החוויות הללו גרמו לבטני להתאהב עד מעל הראש בעולם הקולינריה ולוו ברצון עז ללמוד ולדעת יותר על התרבות, ההיסטוריה והאוכל המסורתי עליו גדלה.

 

הבקלוואה שתמתיק לכם את היום מתוך הבלוג

בשנת 2008 החליטה בטני להשתקעה בברייטון שבאנגליה ולפתוח את בלוג האוכל שלה כדי להגשים את החלום ולשתף את כולם במתכונים הקסומים והאהובים עליה. בנוסף לבלוג ולעמוד הפייסבוק שלו, אותם מנהלת בטני בגאווה, היא גם חובבת מושבעת של צילום מזון, מנהלת את הפורום הראשון והיחיד שמאגד את כל בלוגריי האוכל באירופה ומעבירה סיורים קולינריים בלבנון (אז אם יבוא יום ויונת השלום תחליט פתאום להפתיע במחוזותינו, אולי נוכל גם אנחנו לצטרף לאחד מהסיורים הטעימים בהנחייתה של בטני).

 

אז מה הוא ואיך נראה אוכל לבנוני אותנטי אתם תוהים? תוכלו למצוא כאן מאכלים מוכרים יותר או פחות כמו קובה בצורת פשטידה שמוגדרת על ידי בטני כמנה לבנונית לאומית, קבב טלה (אותו ממליצה מלני לאכול עם רוטב שום חריף במיוחד), חומוס וטחינה (המאכל הלאומי גם כאן), חצילים קטנים ממולאים ומוחמצים, ספיחה (בצק ממולא בבשר טלה קצוץ ועשיר בתבלינים), דיפ לבנוני משגע וססגוני בשכבות (טחינה וחומוס, מעליהם שכבה של גרגירי חומוס וצנוברים, שכבה של כבש קצוץ ומעל גרגירי רימון וצנוברים. שהצמחוניים יכולים פשוט לוותר על שכבת הבשר), מעמולים ממולאים באגוזי מלך ופיסטוק, בקלאווה, רייס פודינג ועוד. לצד המתכונים, שיגרמו למיצי הקיבה שלכם לעבוד שעות נוספות, שזורים סיפורים על לבנון האישית של בטני כמו גם תמונות מביירות. כמו כן, ברבים מהמתכונים ניתן להנות מגלריית תמונות שמסבירה שלב אחר שלב את שלבי הכנת המתכון. 

  

הממולאים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הזה מתוך הבלוג

שיטוט מהיר במאגר המתכונים של הבלוג מעלה שמסעותיה הרבים של בטני בעולם, דבקו בה והולידו להם שלל מאכלים ומנות בניחוח אמריקאי ואירופאי ובניהם: מתכון לריזוטו, לזנית סלמון, ארוחת בוקר בסגנון אגס בנדיקט, פסטה פנה ברוטב וודקה, סוויצ'ה, פיצה מרגריטה, רביולי שובה לב בצורת לבבות ורודים וטירמיסו

 

בנוסף מצאנו כאן רעיונות נפלאים למנות מיוחדות לארוחת בוקר החל מפנקייק ברוטב תפוזים, שלבי הכנת ריבת אבטיח ופקאן (כן שמעתם נכון אבטיח) או מתכון ללבנה ב-3 טעמים, עוד ניתן למצוא מתכונים צמחוניים כמו כרובית מטוגנת ברוטב טחינה שום ולימון, תערובת של סלט של גרגירי חומוס וצנובריםסלט עדשים, קישואים ממולאים, עלי גפן ממולאים, מרק שומר מוקרם, קוסקוס עם אגוזים ונענע, סלט פלפלסלט אבוקדו וסלק ועוד.

 

שלל מנות עשירות המשלבות בתוכם בשר טלה • דיפ לבנוני מתוך הבלוג

ההתמצאות והניווט בבלוג קל ופשוט ומתבצע באמצעות סרגל הניווט התחתון שבראש הדף. בסרגל ניתן למצוא את המתכונים כשהם מסודרים לפי קטגוריות של ארוחות בוקר, מנות ראשונות, עיקריות (בשר, עוף מאכלי ים ומרקים), מתוקים, צמחוני, קטגוריה של מתכוני וידאו (בהם תוכלו לראות את  בטני בפעולה מכינה את המתכונים שלה) ולשונית נוספת המאגדת מתכונים של משקאות, מאכלי רחוב, שאריות, רטבים, אוכל עולמי ועוד. 

 

בבלוג תוכלו גם למצוא את "המזווה הלבנוני" שהוא למעשה אסופה של תבלינים, עשבי התיבול ומצרכים שכדאי להחזיק במטבח הביתי במידה ורוצים להכין אוכל בסגנון ים תיכוני. הרצל שהשכיל להבין שמטבח לא יכול להתקיים בלי זעתר, כוסברה או לימון, שיכן את עם ישראל במזרח התיכון ועל כן רוב המצרכים שתמצאו כאן מצויים, שלא במפתיע, כמעט בכל מטבח בישראל.

 

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): ריזוטו וניל ודלורית ומרק חסה.

אתגר קולינרי: קובה דלעת.

קלאסיקה מודרנית: ספיחה (Sfiha baalbakiyeh) - בצק במילוי בשר טלה.

  

ואיך אפשר לסיים בלי - שני מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

חומוס ביתי עם תערובת בשר מעל

    

שילוב מנצח של 2 ממאפייני המטבח הלבנוני • בשר טלה על מצע חומוס בייתי מתוך הבלוג

מצרכים:

250 גרם גרגירי חומוס

1/4 כפית סודה לשתיה

3/4 כוס טחינה

2 שיני שום

1/2 כפית כמון

מיץ מ-2 לימונים

שמן זית

מלח

 

לתערובת הבשר:

250 גרם בשר טלה קצוץ

1 כפית מתערובת "7 תבלינים"* (ניתן להמיר בכמון)

20 גרם צנוברים

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1 כפית סירופ רימונים

1 כף חמאה (ניתן להמיר למרגרינה)

מלח ופלפל

ענף נענע

 

* תערובת 7 תבלינים: 2 כפות פלפל שחור, 2 כפות פפריקה, 2 כפות כמון, 1 כף כוסברה, 1 כף ציפורן טחון, 1 כפית אגוז מוסקט, 1 כפית קינמון, 1/2 כפית הל.

 

אופן הכנה:

  • משרים את גרגירי החומוס בתוך קערת מים למשך לילה שלם.
  • שוטפים את הגרגירים, מניחים אותם בתוך סיר עם כמות כפולה של מים, מוסיפים למים את הסודה לשתיה ומבשלים על האש עד לרתיחה.
  • מנמיחים את האש ומבשלים במשך כשעה וחצי (מסלקים בעזרת כף את הקצף שמצטבר על פני המים).
  • שוטפים את הגרגירים במים על מנת שהקליפה שעוטפת אותם תרד ונותנים להם להתייבש.
  • מכניסים את הגרגירים למעבד מזון עם השום והמלח וכותשים במספר פולסים.
  • מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס, הטחינה, הלימון והכמון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

  

מנה טעימה ופשוטה שכיף לאכול עם פיתה או סתם כך מתוך הבלוג

להכנת תערובת הבשר: 

  • קוצצים את הבצל דק. 
  • ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 2-3 דקות עד להזהבה.
  • מוסיפים למחבת את הצנוברים והשום ומטגנים במשך כ -2 דקות נוספות.
  • מוסיפים לתערובת את בשר הטלה והתבלינים ומבשלים במשך 4-5 עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם, מוסיפים את סירופ הרימונים ומערבבים.
  • מעבירים את החומוס לצלחת הגשה, משטחים אותו מעט, מניחים מעליו את תערובת הבשר ומעטרים עם עלה של נענע.

 

שבלולי קינמון ופקאן

 

בטני למדה את המתכון המעלף הזה מהסבתא האמריקאית שלה מתוך הבלוג

תבנית בגודל 30X20

 

מצרכים (18 שבלולי קינמון):

225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

3 כפיות מלח

1 ו-1/2 כוסות חלב חם

1/2 שקית שמרים

1 כוס מים פושרים

1 קילו קמח

 

למילוי: 

3/4 כוס סוכר

1 כף קינמון

100 גרם חמאה קרה

100 גרם פקאן קצוץ

 

לסירופ ברנדי: 

300 גרם חמאה

1 ו-1/2 כוסות סוכר חום

3 כפות ברנדי

1/4 כוס סירופ תירס (ניתן להמיר בגלוקוזה או בדבש)

150 גרם פקאן קצוץ

 

אופן הכנה: 

  • מערבלים ביחד בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המלח והחלב.  
  • מערבבים בקערה נוספת את המים עם השמרים ומוסיפים את נוזל השמרים לתערובת שבקערת המיקסר.
  • מוסיפים לתערובת בהדרגתיות את הקמח (כוס קמח בכל פעם) עד לקבלת בצק אחיד, דביק ולח.

 

שלב אחר שלב לבצק שמרים תפוח ופריך מתוך הבלוג
  • מכסים את קערת הבצק ונותנים לו לתפוח במקום חמים במשך כשעה.
  • לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מקומח וחוצים אותו לשניים. עוטפים חתיכת בצק אחת בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ואת השניה מרדדים לצורה של מלבן.
  • מערבבים בקערה את הסוכר ואת הקינמון וממיסים את החמאה.
  • מורחים בעזרת מברשת על מלבן הבצק מחצית מכמות החמאה המומסת, מחצית מתערובת הקינמון והסוכר ומחצית מכמות הפקאנים.

 

מרדדים, מורחים בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון ואת הפקאנים הקצוצים מתוך הבלוג
  • מגלגלים את הבצק כמו רולדה (לצורת שבלול) עוטפים היטב עם ניילון נצמד ומכניסים לצינון של כ-30 דקות לערך במקרר. מוציאים את החצי השני של הבצק מהמקרר וחוזרים על הפעולות של רידוד, מילוי וגלגול הבצק.

 

 

מגלגלים את הבצק כשם שמגלגלים עוגת רולדה מתוך הבלוג

להכנת הסירופ:

  • ממיסים בסיר את החמאה ביחד עם הסוכר החום.
  • מוסיפים לסיר את סירופ התירס והברנדי ומביאים את התערובת לרתיחה.  

 

להרכבת המנה:

  • שופכים בנדיבות את רוטב הברנדי לתוך התבנית ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
  • מוציאים את גלילת הקינמון מהמקרר וחותכים אותה ל -9 חתיכות שוות בגודלן.
  • מניחים את השבלולים במרווחים זה מזה ונותנים להם לתפוח עוד כ - 45 דקות (בשלב זה ניתן להקפיא אותם ולעשות בהם שימוש עד חודשיים).
  • מברישים את השבלולים מעל עם מעט חמאה מומסת ורוטב הברנדי שבתחתית התבנית.
  •  אופים את השבלולים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 35 דקות. 

 

לאחר כניסתם לתנור, ריח עז של קינמון יתפשט בכל הבית מתוך הבלוג
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10