אוכל
מתכון לקובה מטוגנת במילוי בשר
 ניתן לאפות את הקובה במקום לטגן   צילום : מתוך התוכנית 
כופתאות מטוגנות עשויות מעטפת בורגול ומילוי של בשר וצנוברים בתיבול כמון וקינמון

מצרכים:

500 גרם בורגול דק

500 גרם בשר כבש/עגל טחון פעמים 

1 בצל בינוני

מרדאוש (תבלין לקובה)

פפריקה מתוקה וחריפה

כמון

אגוז מוסקט

פלפל אנגלי  

פלפל שחור

מלח

 

למלית: 

5-6 בצלים גדולים קצוצים

1 ק"ג בשר עגל טחון

פלפל אנגלי

קינמון

אגוז מוסקט

שמן

חופן צנוברים מטוגנים

פלפל שחור ומלח

 

אופן הכנה:

  • משרים את הבורגול במים קרים במשך כחצי שעה ומסננים.
  • מגרדים את הבצל דק על פומפיה.
  • מערבבים בקערה רחבה את הבורגול, הבצל והתבלינים ומערבבים היטב (אם יש צורך מוסיפים מעט מי קרח).
  • מוסיפים לקערה את הבשר, מאחדים ביחד היטב עם תערובת הבורגול, מכסים ומניחים במקרר עד לסיום הכנת המלית.

 

להכנת המלית:

  • קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד להתרככות ושינוי צבע לשקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד.
  • מוסיפים למחבת את התבלינים, מכסים, מנמכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ - 15 עד 20 דקות.
  • נותנים למילוי להתקרר מעט ומוסיפים לתערובת הבשר את הצנוברים.

 

להכנת הקובה:

  • מרטיבים את כפות הידיים וצורים מעיסת המעטפת כדורים קטנים.
  • שמים כדור בצק ביד אחת, יוצרים גומה ומרחיבים את הבצק ליצירת דפנות דקות.
  • ממלאים את הבצק בכף גדושה מהמילוי, סוגרים ומהדקים לצורת "קציצה" אובאלית.
  • מסדרים את הקובה על מגש ומקפאים, בשעת הצורך מוציאים ומטגנים במחבת עם שמן עמוק.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מרק עוף וירקות

מרק אדום

מרק עדשים וחזה אווז

קרוטונים ביתיים

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10